Project in beeld: master bedroom in de verf met Sigma Perfect Matt

Midden in Spierdijk, een dorpje tussen Hoorn en Alkmaar, staat de Parochie St. Georgius uit 1850. Naast deze kerk zijn in 1930 nonnenverblijven gebouwd, die tot enige jaren geleden nog dienden als rusthuis. Tegenwoordig is dit historische rusthuis verbouwd tot een aantal woonhuizen.  In één van de huizen woont vakschilder Stijn van Kooten; hij koos voor Sigma Perfect Matt muur- en plafond verf om de authentieke details van zijn eigen woning te benadrukken.

Er hangt veel sfeer in het huis waarin Stijn van Kooten samenwoont met zijn vriendin. Het afgelopen jaar hebben ze veel aangepakt in de woning. Zo zijn de kozijnen in de woonkamer gelakt en is de gang geschilderd in kleuren die mooi aansluiten op de originele natuurstenen tegelvloer. Het laatste project dat aangepakt werd, was de master bedroom.

  

 

Historisch pand met een uitdaging

Ook in de grote slaapkamer is de historie van het pand goed terug te zien. Het glas in loodraam naar de gang, gecombineerd met de rozetten op het plafond, zorgen ervoor dat er een authentieke sfeer hangt.
Stijn van Kooten, eigenaar van onderhoud- en schilderbedrijf VK | Onderhoud, kiest voor Sigma Perfect Matt, de matte muurverf van Sigma Coatings die zorgt voor een perfect en egaal eindresultaat.  Niet alleen de muren, maar ook het plafond wordt mee geschilderd in hetzelfde product. Stijn kiest voor een combinatie van spuiten en rollen. Stijn: “Een uitdaging bij deze klus is de hoogte van de kamer. Het is hier 3.20 meter hoog!”

  


Smooth Layer technology

Sigma Perfect Matt muur- en plafondverf is een binnenverf waarmee het mogelijk is om streeploos te schilderen: zonder aanzet en baanvrij. De matte muurverf heeft Smooth Layer Technology waardoor gerolde banen en aanzetten in elkaar overvloeien. Een product dat mooi past bij dit uitdagende project. Stijn: “Ik ben heel erg te spreken over de Sigma Perfect Matt. Het is mooi streeploos opgedroogd en makkelijk bij te werken wanneer dat nodig is.”

Benieuwd naar dit project en het eindresultaat? Bekijk dan hieronder de video:
Meer weten over Sigma Perfect? Neem contact op met een key-accountmanager in jouw regio!

Lees ook het verhaal waarin schilder Niels innovatiemanager Nora het hemd van het lijf vraagt.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht