PPG SprayMaster®: tot 50% sneller en efficiënter dan met de kwast/roller
groen en innovatief

Met de SprayMaster® houd je tijd over: het spuiten van houtwerk gaat namelijk een stuk sneller dan met de kwast/roller, dat blijkt uit een test van PPG uitgevoerd samen met vastgoedonderhoudsbedrijf Lenferink.

Vally op de Zuidas Amsterdam Sigma

Drie verschillende klussen: sneller en egaler resultaat

De test is uitgevoerd in samenwerking met Lenferink. Vooral bij de erker was de grootste tijdswinst te zien. Daar behaalde we in 1 laag 50% tijdswinst. Bovendien zorgt spuiten voor een egaler resultaat. Het eindresultaat lijkt bijna direct uit de fabriek te komen. De laagdikte is meer gelijkmatig en anders dan met een kwast zie je de aanzetten van de kwast niet.

Meeste tijd zit in de voorbereiding

De meeste tijd zit hem in de voorbereiding, zowel het maskeren van items die niet bespoten hoeven worden, bedekken van ramen en klaarmaken van de SprayMaster®. Hoe moeilijker het te schilderen object is, hoe groter de tijdswinst met de PPG SprayMaster®. Mocht een tweede laag nodig zijn dan is er nog meer tijdswinst uiteraard te behalen. De spray droogt snel en dezelfde dag overspuiten is mogelijk.

Snel reinigen

Met de speciale reinigingscartridge Sigma Cleaner is de PPG SprayMaster® binnen enkele minuten schoon. Zet de fles met cleaner in het apparaat en spuit in een emmer de reiniging totdat de vloeistof niet meer verkleurt. Er is slechts tussen de 300 en 500ml Sigma Cleaner nodig. De hoeveelheid is afhankelijk van het kleurverschil bij de kleurwissel. Daarna is de PPG SprayMaster® klaar voor een nieuwe kleur of kan opgeborgen worden.

loader