De toekomst van Sigma Coatings

De wereld beschermen en mooier maken

Hoe bereiken we dat?

Sigma staat waar u voor staat. Dat kan een prachtig afgerond project zijn, kostenefficiënt onderhoud, esthetisch én functioneel kleuradvies, maar evengoed een strak gelakte voordeur. Dus luisteren en leren we, en werken we dagelijks aan producten en diensten die u helpen het beste uit uzelf te halen. Zo wordt ieder project een succes. Van groot tot klein.

We willen de directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen met de helft verminderen. Dit gaan we doen door slimmer met energie om te gaan en meer schone energie te gebruiken.

Door nog meer samen te werken met onze klanten kunnen wij nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen bedenken die jou helpen je productiviteit te verbeteren en tegelijkertijd minder afval, water en energie te verbruiken. Dit zijn slechts enkele van onze plannen om vooruitgang te boeken op ons duurzaamheidstraject, en om ons uiteindelijke doel te bereiken: de wereld beschermen en mooier maken.

De 7 duurzaamheidspijlers van
Sigma Coatings

Levensduur

Wij ontwikkelen duurzame producten die ondergronden langdurig beschermen. Dit zorgt voor verlenging van onderhoudsintervallen en beperking van materiaalgebruik.

CO2-reductie

Onze continue doelstelling is verlaging van onze CO2-voetafdruk bij al onze activiteiten en processen, zoals productie, gebruik van biobased grondstoffen, transport en opslag.

Welzijn

Jouw welzijn is voor ons belangrijk voor nu en in de toekomst. Dit doen we door bij te dragen aan een veilige woon- en werkomgeving.

Circulariteit

Circulariteit is een complex onderwerp. Met verschillende oplossingen leveren wij een zo hoog mogelijke bijdrage aan circulariteit en zoeken we continue naar nieuwe mogelijkheden om afval te verminderen.

Energie

Wij maken gebruik van energiebesparende oplossingen om bij te dragen aan een verlaging van energiegebruik in onze bedrijfsvoering.

Productiviteit

We blijven innoveren met onze producten en diensten om jouw werk efficiënter en duurzamer te maken. We zijn jouw kennispartner.

Plezier

In de samenwerking met onze relaties, leveranciers en collega’s staan respect en werkvreugde voorop.

Nieuws

100% groene stroom

Met ingang van 1 januari 2024 heeft PPG voor AC de sites Den Bosch, Uithoorn en Amsterdam een nieuw 3 jarig energiecontract afgesloten met SEP (Shared Energie Platform). Per 1 januari zal de levering bestaan uit 100% groene stroom wat voor Amsterdam ook nog eens lokaal wordt opgewekt.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie

PPG verlengt de samenwerking met Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). C3 biedt onderwijsbegeleiding en activiteiten om scholieren in de technische en chemiesector te interesseren. Het online lesprogramma 'de duurzame fabriek' en het 'Imagination at Work'-programma bereiken een grote groep geïnteresseerden.


Blogs

Sigma’s verpakkingen worden steeds duurzamer!

We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled...

Lees meer

Wonderwoods - Sigma

Dit project onderscheidt zich door een groene en duurzame aanpak. Ook Sigma heeft een belangrijk aandeel...

Lees meer
loader