Energie

Morgen begint vandaag

Energie

We zetten ons in om zo veel mogelijk energie- en milieubesparende maatregelen toe te passen in onze bedrijfsvoering. Denk hierbij aan energieopwekking door middel van zonnepanelen, gebruik van LED verlichting, groene stroom en waterbesparende schoonmaakprocessen van de leidingen. Dit laatste wordt gedaan met het zogenaamde PIG systeem waarbij een bal van kunststof door de leidingen wordt gestuwd.

Uitgelichte initiatieven
voor vermindering van energieverbruik

Energiecontracten

Voor onze fabrieken in Den Bosch, Uithoorn en Amsterdam gebruiken we per 1 januari 2024 100% groene stroom, waarbij de stroom voor de Amsterdamse fabriek ook nog eens lokaal wordt opgewekt.

Waterbesparing

In de fabriek stroomt de verf vanaf de voorraadtanks naar de afvulmachines door een leidingsysteem. Met een kunststof bal (PIG systeem) wordt de verf die achterblijft verwijderd en de leiding gereinigd. Deze methode verbruikt minder spoelwater, levert meer verf op en zorgt voor minder vervuiling.

"Met kleine duurzame stappen creëren we grote veranderingen. elke kleine overwinning telt. Zo zijn we al in 75% van onze filialen overgestapt op LED-verlichting."

Fons Brugman, Sigma Service Center Utrecht

SSC Leeuwarden krijgt energielabel A+++

Het Sigma Service Center aan de Orionweg in Leeuwarden heeft energielabel A+++ ontvangen, de hoogste score mogelijk. Dit hebben we bereikt doordat we in 2023 onder andere volledig van het gas zijn afgegaan en een warmtepomp en zonnepanelen hebben geïnstalleerd. Een hoog energielabel geeft aan dat we lagere energiekosten hebben. Daarnaast is voor de medewerkers prettig om te werken in een volledig duurzaam pand.

Zonnepanelen bij SSC Den Haag

Sigma Coatings is continu in overleg met de eigenaren om de SSC-panden nog meer te verduurzamen. Daarnaast nemen wij zelf maatregelen. Veel panden zijn relatief duurzaam, en jaarlijks worden extra maatregelen die we kunnen nemen bepaald. Eén van de maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen. In 2023 hebben we op onze SSC in Den Haag zonnepanelen geplaatst.

Blogs

Sigma’s verpakkingen worden steeds duurzamer!

We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled...

Lees meer

Wonderwoods - Sigma

Dit project onderscheidt zich door een groene en duurzame aanpak. Ook Sigma heeft een belangrijk aandeel...

Lees meer
loader