Sigma kleuren- waaiers en kleurkaarten

De kleurmogelijkheden van Sigma zijn vrijwel onbeperkt

Geen keuzestress met de Sigma kleurenwaaiers en kleurkaarten

Elke schilderklus begint met het kiezen van de juiste kleurcombinatie. Dat kan best lastig zijn, want niets is zo persoonlijk als kleur. Gelukkig heeft Sigma handige hulpmiddelen die jou kunnen helpen om de beste keuze te maken. Creëer een harmonieuze sfeer aan de hand van onze handige kleurenwaaiers en kleurkaarten. Twijfel je over een kleur of ben je ergens een mooie kleur tegengekomen? Hiervoor heeft Sigma een aantal handige gadgets, zoals een kleurenscanner of de Sigma Colour Tester. En als je de gewenste combinatie eenmaal hebt gevonden, dan kun je je kleurmaterialen eenvoudig bestellen bij het Sigma verkooppunt bij jou in de buurt.

Sigma Voice of Colour kleurenwaaier

Voice of Colour is het nieuwe kleursysteem van Sigma. Het kleursysteem bestaat uit meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren en is ontwikkeld door onze eigen kleurexperts. Vergeet ook niet rekening te houden met de 60-30-10 regel.

Voice of Colour helpt tijdens de zoektocht naar de juiste kleuren, of het nu gaat om een enkele kamer, een volledig huis of een groot project. Laat je inspireren en creëer eenvoudig de mooiste kleurcombinaties met deze Sigma kleurenwaaier!

Sigma Façade Collection kleurenwaaier

De gevelkleur van een pand of huis is allesbepalend voor het aangezicht van een huis en daarom erg belangrijk. Speciaal voor het schilderen van de gevel heeft Sigma de Façade- en Siloxan-lijn. Om de juiste gevelkeuren te kiezen heeft Sigma de Façade Collection waaier in het leven geroepen.

Deze kleurkaart toont alle 220 gevelkleuren die Sigma beschikbaar heeft. De kleuren variëren van ingetogen grijs en zachte secundaire kleuren tot meer uitgesproken heldere kleuren. Siloxan kan in 216 van deze kleuren geleverd worden, Façade is te mengen in alle kleuren uit de waaier. Met behulp van deze waaier heb je een ruime keuze aan mogelijkheden.

Sigma C21.3-waaier met 200 extra tinten

Een goede kleurenwaaier is als een bekwame gids, die je door het doolhof van kleurnummers, -namen en -codes loodst. Best een lastige taak gezien het enorme aanbod. Het NCS (Natural Colour System) is wereldwijd dé leidraad voor architecten, schilders en ontwerpers die natuurgetrouwe kleuradviezen willen geven.

Met het Sigma Colour Systeem C21.3 beschik je over 1950 NCS-kleuren en 185 bekende RAL-kleuren. Het extraatje van dit systeem zijn de 36 metallickleuren van Sigma. De zilvermetalen, reflecterende kleuren worden aangeduid met de afkorting MT.

Houd rekening met de reflectie in de kleurkaart

Bij iedere NCS-kleur in deze kleurwaaier staat de indicatie van reflectie. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel licht (dag- of kunstlicht) wordt gereflecteerd door de gekozen kleur. Een handigheidje waar vooral (binnenhuis)architecten rekening mee houden bij de keuze van verlichting in een ruimte.

Glansgraden

Achter in de kleurwaaier is een pagina opgenomen waar de diverse glansgraden zijn weergegeven, van mat tot hoogglans. Vertrouwd is de groepering van de NCS-kleuren in veertig herkenbare kleurgroepen, beginnend met licht en eindigend met de meest chromatische kleuren. Uiteraard sluit alle kleurinformatie aan op het nieuwe kleurmengsysteem van Sigma Coatings.

Met de C21.3 heeft Sigma de meest complete kleurwaaier voor de vakschilder in huis.

Sigma RAL K7 kleurenwaaier

De RAL K7 kleurenwaaier heeft een uitgekiend kleurenpalet van de 185 meest gekozen klassieke kleuren. De handzame RAL K7 kleurenwaaier is zeer praktisch in het dagelijkse gebruik.

RAL

RAL is het coderingssysteem dat gebruikt wordt om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld. RAL staat voor Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen. Deze RAL-kleuren zijn ook opgenomen in de Sigma Colour System C21.3 kleurenwaaier.

Sigma Kleur van het jaar 2024: Limitless

Warme honingbeige tint weerspiegelt de veranderende klantvoorkeur voor zachtere, lichtere kleuren.

Lees meer >>
loader