Sigma kleurenwaaiers en kleurkaarten


De kleurmogelijkheden van Sigma zijn vrijwel onbeperkt. U kunt uw kleurmaterialen eenvoudig bestellen bij het Sigma verkooppunt bij u in de buurt.

Sigma Voice of Colour waaier Sigma Façade Collection waaier Sigma C21.3-waaier Sigma RAL Colour Guide Sigmulto Effino


Sigma Voice of Colour waaier

Voice of Colour is het nieuwe kleursysteem van Sigma Coatings. Het kleursysteem bestaat uit meer dan 2,000 zorgvuldig geselecteerde kleuren en is ontwikkeld door onze eigen kleurexperts.
 
Kleuren brengen emoties teweeg. Met kleuren kunt u uzelf uitdrukken en harmonie in huis creëren. Maar het aanbevelen van de juiste kleuren in de juiste combinatie kan een lastige opgave zijn. Zakt de moed u in de schoenen?
 
Kijk niet verder. Met ons handige kleurensysteem kunt u gemakkelijk de gewenste sfeer creëren in elke kamer. Voice of Colour helpt tijdens de zoektocht naar de juiste kleuren of het nu gaat om een kamer, een volledig huis of een groot project. Met als uiteindelijk doel uw klant te inspireren, de juiste stijl voor een project te vinden en makkelijk kleurcombinaties te maken.
 

Sigma Façade Collection waaier

De gevelkleur van een pand of huis is allesbepalend voor het aangezicht van een huis en automatisch erg belangrijk voor klanten. Speciaal voor het schilderen van de gevel heeft Sigma de Façade- en Siloxan-lijn. En voor deze lijnen is de Sigma Façade Collection waaier in het leven geroepen. 
 
Deze waaier heeft alle 220 gevelkleuren die beschikbaar zijn bij Sigma. De kleuren variëren van ingetogen grijs en zachte secundaire kleuren tot meer uitgesproken heldere kleuren. Siloxan kan in 216 van deze kleuren geleverd worden, Façade is maakbaar in alle kleuren uit de waaier. Met behulp van de waaier biedt u uw klant een ruime keuze aan mogelijkheden. Nu moeten ze alleen nog even kiezen. 
 

De Sigma C21.3-waaier met 200 extra tinten

Een goede kleurenwaaier is als een bekwame gids, die professionele gebruikers door het doolhof van kleurnummers, -namen en -codes loodst. Een lastige taak als je weet hoe enorm het aanbod is waaruit klanten op dit moment kunnen kiezen. Het NCS (Natural Colour System) is wereldwijd dé leidraad voor architecten, schilders en ontwerpers die natuurgetrouwe kleuradviezen willen geven.
 
Als professionele schilder beschikt u met het Sigma Colour Systeem C21.3 over 1950 NCS-kleuren en 185 bekende RAL-kleuren. Het extraatje van dit systeem zijn de 36 metallickleuren van Sigma. De zilvermetalen, reflecterende kleuren worden aangeduid met de afkorting MT.
 

Reflectie

Bij iedere NCS-kleur in deze waaier staat de indicatie van reflectie. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel licht (dag- of kunstlicht) wordt gereflecteerd door de gekozen kleur. Een handigheidje waar vooral (binnenhuis)architecten rekening mee houden bij de keuze van verlichting in een ruimte.
 

Glansgraden

Achterin de waaier is een pagina opgenomen met weergave van diverse glansgraden. Deze glansgradenindex geeft een indruk van een matte of juist hoogglas uitstraling. Vertrouwd is de groepering van de NCS-kleruen in veertig herkenbare kleurgroepen, beginnend met licht en eindigend met de meest chromatische kleuren. Uiteraard sluit alle kleurinformatie aan op het nieuwe kleurmengsysteem van Sigma Coatings.
 
Sigma heeft met de C21.3 de meest complete waaier beschikbaar gesteld voor de vakschilder.Sigma RAL K7 Kleurwaaier

De RAL K7 Kleurenwaaier heeft een uitgekiend kleurenpalet van 185 meest gekozen klassieke kleuren. De handzame RAL K7 Kleurenwaaier is zonder meer zeer praktisch in het dagelijkse gebruik.
 
RAL
RAL is een coderingssysteem dat gebruikt wordt om kleuren van verf en andere coatings   te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld. RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. De standaard wordt beheerd door het Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V.
 
Deze RALkleuren zijn ook opgenomen in de Sigma Colour System C21.3 Kleurenwaaier.


Sigmulto Effino

Een fluweelachtige, zachte en unieke levendige uitstraling: dat is wat het succes van de Sigmulto Effino verklaart. Hotels, theaters en galerieën maken er dankbaar gebruik van om een intieme sfeer te creëren, maar ook inrichters van woningen en kantoren vragen steeds vaker naar het Effino-effect.
 

Twee toepassingen

De ondergrond, de wijze van applicatie en de kleurkeuze zijn bepalend voor die uitstraling. De Sigmulto Effino kleurenkaart biedt in één oogopslag de 40 nieuwe kleuren in 8 kleurgroepen.
 
Sigmulto Effino kan op 2 manieren toegepast worden:
  • Met een spalter, voor een subtiel maar rijkelijk effect.
  • Door te spanen verkrijg je een opmerkelijke signatuur.
 
Voor beide toepassingen geldt: hoe gladder de ondergrond en hoe donkerder de kleur, hoe groter de dieptewerking en contrastrijker het schaduwspel.
 
Voor de nieuwe Sigmulto Effino kleurencollectie zijn 2 type kaarten ontwikkeld:
  • Een kleurenkaart met hoogwaardig gedrukte scans van alle kleuren;
  • Een kleurenkaart met een 4-tal A6 stalen voor de weergave van het product en de mogelijke applicatie technieken.

loader