De toekomst van Sigma Coatings CO2-reductie

CO2-reductie

Om de CO2-voetafdruk te verminderen, zetten we ons in om een zo groot mogelijk aandeel biobased grondstoffen toe te passen bij de fabricage van onze producten of met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Wij richten ons op duurzame transportoplossingen voor ons en onze klanten en zorgen we met een landelijke dekking van onze Sigma Service Centers voor minder vervoersbewegingen. En in samenwerking met onze partners hebben wij verlaging van de CO2-voetafdruk hoog op de agenda staan.

Uitgelichte initiatieven
voor CO2–reductie

Biobased productontwikkeling

Bij productontwikkeling is 70% gericht op het bereiken van CO2-reductie. Daarnaast proberen we bij productontwikkeling een zo groot mogelijk aandeel biobased grondstoffen te gebruiken. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er voor onze producten minder fossiele grondstoffen nodig zijn. Dit doen wij stap voor stap, waarbij wij nooit zullen inboeten op onze hoogstaande kwaliteit.

Onze Biobased producten

Transport

Het wagenpark van Sigma Coatings is de afgelopen jaren steeds meer elektrisch geworden. Sigma Coatings onderzoekt en stimuleert deze omslag continu.

Sigma is overal perfect bereikbaar!

Door een strategische verdeling van verkooppunten zijn er minder (lange) reisbewegingen nodig om het product bij de eindklant te krijgen. We produceren 100% van de producten die we in Nederland verkopen in eigen land. Om het aantal reisbeperkingen nog verder te beperken en onze klanten een tijds efficiënte en flexibele oplossing te bieden kunnen producten ook worden besteld op www.sigma.nl/verf voor verfproducten en voor schilders benodigdheden op www.sigma.nl/schildersbenodigdheden.

"Elektrisch rijden en biobased ingrediënten zijn twee van onze vele wegen naar CO2-reductie; elke rit en elk product brengt ons dichter bij een duurzamere omgeving."

Sonny van Kints, Sigma Service Center Utrecht Kanaleneiland

Samenwerking

Wij werken samen met fabrikanten om CO2-reductie te realiseren en elkaar uit te dagen tot duurzame innovatie. Onze gezamenlijke projecten richten zich onder andere op het verminderen van afval, veilig werken met elektrische en innoverende machines en elektrische mobiliteit. Samen zetten we ons in voor duurzame oplossingen.

Onze producten
die bijdragen aan CO2–reductie

Sigma S2U Allure

Duurzame bescherming op basis van Extreme Protection Technology. Gebruik Sigma S2U Allure en je bent voor jaren klaar!

Sigma Air Pure

Deze luchtzuiverende matte muurverf bevat maar liefst 45% biobased bindmiddel (conform ASTM-D 6866).

Blogs

Sigma’s verpakkingen worden steeds duurzamer!

We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled...

Lees meer

Urban Art als ode aan sport, cultuur en gezondheid

Clubhuis krijgt kleurrijke make-over. Het clubhuis van tafeltennisvereniging Hooghei in Vlijmen bood tot voor kort een wat troosteloze aanblik.

Lees meer
loader