De toekomst van Sigma Coatings CO2-reductie

CO2-reductie

Om de CO2-voetafdruk verminderen, richten we ons op duurzame transportoplossingen voor ons en onze klanten en zorgen we met een landelijke dekking van onze Sigma Service Centers voor minder vervoersbewegingen. In samenwerking met onze partners hebben wij verduurzaming hoog op de agenda staan. Onze inzet is een zo groot mogelijk aandeel biobased grondstoffen toe te passen bij de fabricage van onze producten.

Uitgelichte initiatieven
voor CO2–reductie

Transport

Het wagenpark van Sigma Coatings is de afgelopen jaren steeds meer elektrisch geworden. Sigma Coatings onderzoekt en stimuleert deze omslag continu.

Sigma is overal perfect bereikbaar!

Door een strategische verdeling van verkooppunten zijn er minder (lange) reisbewegingen nodig om het product bij de eindklant te krijgen. We produceren 100% van de producten die we in Nederland verkopen in eigen land.

"Elektrisch rijden en biobased ingrediënten zijn twee van onze vele wegen naar CO2-reductie; elke rit en elk product brengt ons dichter bij een duurzamere omgeving."

Sonny van Kints, Sigma Service Center Utrecht Kanaleneiland

Productontwikkeling

Bij productontwikkeling is 70% gericht op het bereiken van CO2-reductie. Daarnaast proberen we bij productontwikkeling een zo groot mogelijk aandeel biobased grondstoffen te gebruiken. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er voor onze producten minder fossiele grondstoffen nodig zijn. Dit doen wij stap voor stap, waarbij wij nooit zullen inboeten op onze hoogstaande kwaliteit.

Onze Biobased producten

Samenwerking

Hoogwerkt, partner van Sigma Coatings, verhuurd 100% elektrische machines voor het werken op hoogte. De machines zijn van alle gemakken voorzien: ze werken niet alleen comfortabel, maar ook snel, veilig en duurzaam. Omdat elk project op hoogte uniek is, denken zij graag met je mee om de machine te vinden die het beste past bij jouw specifieke project en omgeving. Ze verhuren moderne, efficiënte en krachtige machines. En natuurlijk werken ze duurzaam; 100% elektrisch en lithium-ion aangedreven.

Meer over Hoogwerkt

Onze producten
die bijdragen aan CO2–reductie

Sigma S2U Allure

Duurzame bescherming op basis van Extreme Protection Technology. Gebruik Sigma S2U Allure en je bent voor jaren klaar!

Sigma Air Pure

Deze luchtzuiverende matte muurverf bevat maar liefst 45% biobased bindmiddel (conform ASTM-D 6866).

Blogs

Sigma’s verpakkingen worden steeds duurzamer!

We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled...

Lees meer

Wonderwoods - Sigma

Dit project onderscheidt zich door een groene en duurzame aanpak. Ook Sigma heeft een belangrijk aandeel...

Lees meer
loader