Urban Art als ode aan sport, cultuur en gezondheid

Clubhuis krijgt kleurrijke make-over

Het clubhuis van tafeltennisvereniging Hooghei in Vlijmen bood tot voor kort een wat troosteloze aanblik. Hoogste tijd om het pand een grondige facelift te geven, zo vond bestuurslid Gerard van Eijkeren. Mede dankzij zijn inspanningen én een likje verf van Sigma is het lelijke eendje getransformeerd tot een kleurrijke zwaan, die de buurt een heel ander aanzien geeft.

streetart

Urban Art als gemeenschappelijk project

Als oud-medewerker wist Van Eijkeren dat Sigma Coatings zich graag inzet voor de gemeenschap met onder andere Urban Art-projecten. Toen hij eenmaal ook de wethouder voor zijn plan wist te enthousiasmeren, konden de koppen bij elkaar gestoken worden. Men koos voor een gemeenschappelijk project, waarbij de hele buurt betrokken zou worden. Onder supervisie van de Belgische kunstenaar Lieven Seys, tevens Senior Marketing Manager bij Sigma Benelux, werkten o.a. leden van Hooghei, buurtbewoners en scholieren van vmbo-school Van Maerlant eendrachtig aan een 30 meter lange en 4 meter hoge schildering. Een visueel spektakel, dat inmiddels veel bekijks trekt.

Verf van Sigma

Voor deze bijzondere vorm van Urban Communtiy Art stelde Sigma graag de nieuwste innovatieve verf beschikbaar. Er zijn maar liefst 20 kleuren verf gebruikt. Zo werd bijvoorbeeld door de muren de watergedragen buitenverf Sigma Torno Aqua Gloss en de ‘quick rain-resistente’ Façade Topcoat Satin gebruikt. Door de fraaie, duurzame glans van deze verven komen de kleuren schitterend uit en zullen zij nog lang hun kwaliteit behouden. Later zal het kunstwerk nog afgewerkt worden met een nieuwe ‘quick rain-kwaliteit’ van de Sigma Facade Topcoat Satin.

streetart

Meer kleur

Initiatiefnemer Gerard van Eijkeren is zeer tevreden met het eindresultaat: ‘Al jaren vroeg ik me af hoe wij letterlijk meer kleur aan onze vereniging konden geven. Ik ben blij dat het is gelukt. Er is veel belangstelling van mensen die het sportpark betreden, even komen kijken en een praatje komen maken.’

Gemeenschapszin

Daarmee is het beoogde doel bereikt. De tafeltennisvereniging heeft nu een markant clubhuis waar de leden trots op kunnen zijn. En Vlijmen is een bijzondere blikvanger rijker, dankzij het enthousiasme van de vereniging en de buurtbewoners. Het is een voorbeeld Urban Community Art zoals Sigma die graag steunt: als verfraaiing van de omgeving én als aanjager van gemeenschapszin.

loader