De toekomst van Sigma Coatings Circulariteit

Circulariteit

Circulariteit, waarbij er zo min mogelijk afval is omdat de verfproducten van nu grondstoffen zijn voor later, is ook bij Sigma een belangrijk thema. Om circulariteit zo veel als mogelijk te bereiken hebben we meerdere stappen genomen. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld naast grote ook kleine verpakkingen, zodat je je verf efficiënt kan inkopen. Zijn we samenwerkingen aangegaan met leveranciers van duurzame materialen en diensten, zijn onze emmers voor 90% van gerecycled materiaal en recyclen we interne afvalstromen.

Uitgelichte initiatieven
voor circulariteit

Verpakking en assortiment

Sigma Coatings heeft ook heeft ook kleine verpakkingen in het assortiment. Met kleine verpakkingen heb je de juiste hoeveelheid verf die je nodig hebt voor je klus, zonder verspilling. Onze colorants zijn verpakt in een stazak die 100% uitknijpbaar zijn, dus 0% verspilling!

Assortiment 0,5 liter blikken

Recycling van verpakkingen

Naast de focus op duurzame toepassingen van verf, is Sigma Coatings volledig overgegaan op het gebruik van gerecyclede kunststof verpakkingen voor muurverven. De klassiek witte verpakkingsemmers hebben plaatsgemaakt voor een lichtgrijze variant. Niet omdat dit mooier is, maar als duurzame keuze voor nu en de toekomst. De grijze emmers bestaan voor 90% uit gerecyclede materialen. De stalen blikverpakkingen voor lakken zijn 100% recyclebaar.

"Oude emmers, nieuw leven. Circulariteit in actie, duurzaamheid begint al klein. Zo is elke grijze emmer verf die je meeneemt gemaakt van recycled materiaal.”

Danny Reulink, Sigma Service Center

Recycling van kleding

Sigma Coatings gaat diverse samenwerkingen en partnerships aan met bedrijven die zich inzetten voor duurzame initiatieven. Per februari 2024 is een voorbeeld hiervan het recyclen van oude werkkleding wat we in onze Sigma Service Centers faciliteren. Kleding die nog in goede staat verkeert kan worden herdragen. Als de kleding echter versleten is wordt het gerecycled. De kleding wordt dan gesorteerd op soort materiaal en kleur zodat er weer nieuwe garen, poetslappen of isolatiemateriaal van gemaakt kan worden. Sigma Coatings produceert, distribueert en brengt producten op de markt op een verantwoordelijke manier, veilig voor onze werknemers, onze buren, onze klanten en het milieu.

Meer over WorkMan

Afvalvermindering

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Sigma Coatings. Daardoor keuren wij soms producten af die niet voldoen aan onze kwaliteitsnormen. Deze producten gebruiken wij zo veel mogelijk opnieuw voor de vervaardiging van andere producten.

Blogs

Sigma’s verpakkingen worden steeds duurzamer!

We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled...

Lees meer

Wonderwoods - Sigma

Dit project onderscheidt zich door een groene en duurzame aanpak. Ook Sigma heeft een belangrijk aandeel...

Lees meer
loader