Voordeel op vele vlakken

Jamfabriek in Den Bosch: succesvolle kennismaking met PPG SprayMaster®.

Er is in ons land de laatste Jaren geen gebrek aan ‘hubs’ en ‘hotspots’ waar het bruist van de energie. Een mooie ontwikkeling, want dit soort plekken vind je meestal in oude industriële panden die zo een nieuwe bestemming krijgen. Nog mooier is dat de meeste panden niet van alle historie worden ontdaan, maar dat juist de rauwe, rafelige structuur en oude details behouden blijven. Zo’n pand is ook Jamfabriek in Den Bosch. Een verzamelgebouw waar tegenwoordig toonaangevende foodbedrijven, groot én klein, samenkomen en samenwerken.

Wonderwoods Sigma

Herbestemming

Als we Piet van der Plas - 52 jaar, geboren Brabander, voormalig schilder en nu projectadviseur bij Hoedemakers in Rosmalen - vragen naar zijn favoriete projecten, dan staat Jamfabriek bovenaan: “Ik noem het ‘specials’… bijzondere panden die worden getransformeerd naar een nieuwe bestemming. Deze vorm van hergebruik is natuurlijk heel goed voor de circulariteit. De uitdaging is bovendien om een perfecte balans te krijgen in uitstraling en bruikbaarheid. Bij Jamfabriek is dat goed gelukt, dankzij de samenwerking tussen alle partijen, inclusief Sigma. Ook zij kwamen direct kijken toen we dit werk startten.”

Samenwerking

Hoedemakers en Sigma werken al bijna 12 jaar samen. Als we Piet vragen waarom, dan hoeft hij niet lang na te denken. “Ze adviseren goed, helpen bij het opleiden van onze mensen en de producten zijn innovatief. Bijzonder aan Hoedemakers is dat wij - als bouwbedrijf - een eigen schilderstak hebben. Dus wanneer onze mensen van Sigma kunnen leren, is dat winst. Daarnaast is door innovatie van Sigma-lakken de schildercyclus veranderd van ongeveer vijf jaar in acht tot soms wel tien jaar. Qua duurzaamheid is dat dan weer winst. Een andere innovatie is de PPG SprayMaster®, waarmee we het werk Jamfabriek aan de buitenzijde van een nieuwe verflaag hebben voorzien.” Gaandeweg het gesprek blijkt de overtuiging bij Piet nog dieper te zitten: Sigma speelt al generaties een rol binnen de familie. Bij zijn eigen schildersbedrijf werkte hij met Sigma, zijn grootvader - eveneens schilder - gebruikte Sigma en Piet’s zoon werkt zelfs voor het bedrijf.

Wonderwoods Sigma

PPG SprayMaster®

Als we praten over de PPG SprayMaster®, zien we dat Piet er enthousiast over is. Jamfabriek was een ideaal project om dit nieuwe product te proberen, dus Hoedemakers schafte er een aan. Piet: “De eerste dag dat we ermee aan de slag gingen, was er iemand van Sigma aanwezig om mee te helpen opstarten. De PPG SprayMaster® is gemakkelijk in gebruik, maar het is prettig als iemand je de eerste keer meteen de kneepjes bijbrengt. Verder is het, zoals gezegd, verbluffend eenvoudig: schuren, afplakken - daar gaat de meeste tijd inzitten - en dan spuiten. Het scheelde ons enorm veel tijd en het is geen zwaar werk. Alles bij elkaar was het in een week of zes, zeven klaar. Normaal hebben we twee ‘arbeidsgangen’ vanwege kleurwijziging. Met de PPG SprayMaster® bleek één laag voldoende voor een goed dekkend resultaat. Bij elkaar hebben we 11 cartridges met in totaal 22 liter verf gebruikt op ongeveer 1.440 strekkende meter. Onze mensen waren bovendien erg te spreken over de PPG SprayMaster®. De schilderswereld is erg traditioneel, dus dat is niet zomaar vanzelfsprekend.”

Wonderwoods Sigma

Voordeel

Het gebruiksgemak, de tijdwinst en het feit dat zijn mensen er graag mee werken is voor Piet niet de enige reden om PPG SprayMaster® te blijven gebruiken. Piet: “Het aantal vakmensen neemt af, helaas. Als bouwbedrijf moeten we met een brede blik vooruitdenken, hoe we al het werk met hetzelfde aantal of zelfs minder mensen kunnen blijven doen. Uiteraard mét behoud van onze kwaliteit. Innovaties als de PPG SprayMaster® helpen ons om goed werk te doen in minder tijd. Dat scheelt weer in de kosten. En omdat de schildercyclus van Sigma langer is, is het ook beter voor het milieu. Zo levert hij iedereen op meerdere vlakken voordeel op.”

Wonderwoods Sigma

Bronvermelding: Schildersblad | Eismas Schildersblad #7 2021

Zoek je Sigma winkel

Altijd dichtbij!

loader