Wonderwoods - Sigma

Lichtend voorbeeld voor groen en gezond bouwen

Wonderwoods: ook dankzij Sigma duurzaam, groen en gezond

Utrecht zal medio volgend jaar een architectonische icoon rijker zijn. Dan zal naar verwachting Wonderwoods worden voltooid, een multifunctioneel gebouw dat zich, behalve door de bijzondere architectuur, onderscheidt door een groene en duurzame aanpak. Ook Sigma heeft een belangrijk aandeel in dit bijzondere project.

Het project bestaat uit twee torens van respectievelijk 105 en 70 meter hoog die met elkaar zijn verbonden door een ondergrondse parkeergarage. De twee torens hebben een oppervlakte van in totaal 81.000 m2 en krijgen diverse bestemmingen, waaronder huur- en koopwoningen, kantoren, retail, horeca, educatie, cultuur en een semipublieke daktuin. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Wonderwoods Development en is onderdeel van de herontwikkeling van het beurskwartier.

Wonderwoods Sigma

Groene torens

Maar wat dit project echt uniek maakt, is de nadruk op duurzaamheid, groen en gezondheid. Zo wordt de hoogste toren, naar ontwerp van Stefano Boeri Architetti, voorzien van een verticaal bos van beplanting aan de balkons en gevels. Het vele groen is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook tal van voordelen voor de bewoners en gebruikers van het gebouw. Het zorgt voor afvoer van overtollige hitte, verbetert de luchtkwaliteit en draagt natuurlijk bij aan het welzijn van mensen. De tweede toren, gerealiseerd door MVSA Architects, krijgt veel groen aan de binnenzijde. Er is voorzien in een groot atrium en wintertuinen langs de gevels.


Wonderwoods Sigma
Wonderwoods Sigma

Sigma S2U Nova

Voor al het schilderwerk zijn de bouwers met Sigma in zee gegaan. Dat is, gezien het belang van de duurzaamheid van het project, geen vreemde keuze. Zo gebruikt men voor het schilderwerk binnen, de houten trappen, kozijnen en deuren, Sigma S2U Nova Primer. Voor de afwerking is gekozen voor Sigma S2U Nova Satin. Deze verf heeft een verhoogde dekkracht, wat de duurzaamheid in hoge mate ten goede komt.


Sigmatex Superlatex Matt

Voor de muren binnen is gekozen voor Sigmatex Superlatex Matt. Dat draagt het certificaat brandreactieklasse, dat eisen stelt aan brandbaarheid, rookontwikkeling en druppelvorming bij het in de brand raken van de verf. Beide soorten verf hebben bovendien Dubokeur, een keurmerk dat garandeert dat het product tot de meest milieuvriendelijke keuze voor die bepaalde toepassing behoort.

Door deze duurzame keuzes te maken is Wonderwoods niet alleen een architectonische aanwinst voor de stad, maar ook een lichtend voorbeeld voor groen en gezond bouwen.

loader