Valley op de Zuidas:
groen en innovatief

In 2021 verrees Valley op de Zuidas: een indrukwekkend, natuurinclusief complex waar wonen, werken en genieten van het stadsleven hand in hand gaan. Valley herbergt een spannende mix van topkantoren, een culturele expositieruimte, winkelunits, parkeervoorzieningen en woonappartementen. Speerpunt bij de bouw was om zowel innovatief als groen te werk te gaan. Daaraan heeft Sigma een bijzondere bijdrage geleverd.


Sigma Pearl Clean Satin en Matt

Het duurzame karakter van het gebouw komt ook tot uitdrukking in de gebruikte verf. De muren van het complex zijn namelijk geverfd met Sigma Pearl Clean Satin en Sigma Pearl Clean Matt, producten die het DUBOkeur dragen. Dit is een onafhankelijk milieulabel (type I/ISO14024), dat garandeert dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Alleen producten met de laagste milieu-impact krijgen het DUBOkeur.

 

 

Cradle to Cradle-certificaat

Sigma Pearl Clean Matt draagt daarnaast het Cradle to Cradle-certificaat. Dit betekent dat het voldoet aan de Cradle to Cradle Certified-criteria. Die criteria bepalen wereldwijd de norm voor producten die veilig, circulair en verantwoord geproduceerd zijn. Het Cradle to Cradle-certificaat garandeert de veiligheid, circulariteit en verantwoordelijkheid van de gebruikte materialen en producten voor vijf categorie├źn: Material Health, Product Circularity, Clean Air & Climate Protection, Water & Soil Stewardship & Social Fairness. Zo zorgen toonaangevende merken, retailers, ontwerpers en fabrikanten dat de impact van hun producten op mens en planeet minimaal is. Iets waar Sigma zich graag aan verbindt.
 

 

Gezond, leefbaar en toegankelijk 

De Zuidas is een gebied van grote transformatie, een bruisend en multifunctioneel onderdeel van Amsterdam, dat het beste in ons en anderen naar boven haalt. Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten, werken en waar we inspiratie opdoen. Met de voltooiing van het prachtige en natuurinclusieve Valley heeft de Zuidas zich verder ontwikkeld van internationaal zakencentrum tot een van de meest veelzijdige en levendige wijken van Amsterdam. De spiegelende wanden aan de buitenkant verwijzen naar het verleden van de Zuidas, terwijl het vele groen het gebouw een gezond, leefbaar en toegankelijk karakter geeft. Met Valley heeft de gemeente samen met haar ontwikkelingspartners een stap gezet naar een duurzame toekomst. 
 
We zijn trots dat Sigma daar een steentje aan heeft kunnen bijdragen.

Photo credits: Boele en van Eesteren
Schilderwerken: Kwakman Afbouw
 
loader