Master Colour-kleurenwaaier toegevoegd aan PPG Colour Reader

Vorig jaar lanceerde Sigma Coatings met succes de PPG Colour Reader bij professionele schilders en architecten in België en Nederland. De PPG Colour Reader is een kleine, gebruiksvriendelijke kleurenscanner, die verbonden is met een app. In een mum van tijd meet het apparaatje de kleur van een oppervlakte en matcht deze met de dichtstbijzijnde kleur uit de NCS, Ral en Voice of Colour-waaier. Nu wordt ook de PPG Master Colours-waaier toegevoegd aan de app.


Hoe werkt het?

Eddy Van den Broeck: De PPG Colour Reader werkt door middel van LED-technologie. Hij stuurt een lichtsignaal naar het te meten oppervlakte en meet het reflectiepercentage. Hoe meer licht op de kleur gereflecteerd wordt, hoe nauwkeuriger de meting. Doordat er in deze kleurenscanner meer LED’s zitten dan in scanners van andere merken, heeft de PPG Colour Reader een nauwkeurigheidspercentage van 98%. Daarnaast geeft deze kleurenscanner een betere constante meting als er meerdere metingen gedaan worden. De Colour Reader werkt samen met de app voor Android en Apple: op uw telefoon of tablet ziet u direct de overeenkomstige kleur uit de geselecteerde kleurenwaaiers.
 

MasterColours

De PPG Colour Reader wordt uitgebreid met een nieuwe digitale kleurenspectrum: PPG Master Colours. De uitbreiding van de PPG colour Reader met de nieuwe MasterColours is een voorbeeld van innovatie en expertise op gebied van verf en kleur. “De uitbreiding is het resultaat van de rijke kleurendata die Sigma Coatings verzameld heeft uit de vele duizende kleuren die dagelijks gemaakt wordt in de Sigma Service verkooppunten in Nederland en België,” vertelt Eddy Van den Broeck. Daarnaast werd gekeken naar welke decoratieve kleurgebieden niet voldoende bereikt worden met de standaardsystemen NCS, RAL en Voice of Colour-kleuren. Deze nieuwe digitale kleurendata werden verzameld in een handige database MasterColour, die nu toegankelijk is via de PPG Colour Reader. Deze nieuwste kleuren zijn nu meetbaar en hebben een PPG - MC kleurcode. Resultaat is een gemeten kleur die nog dichter bij de originele kleur komt.

 

Kleurhistorisch onderzoek

“Uit onderzoek bij de schilder en consument weten we dat zij zich vaak afvragen of de kleur van de verf overeenkomt met de staal,” vertelt Lieven Seys. Hij vervolgt: “Deze onzekerheid nemen we nu voor een groot deel weg.” PPG ziet ook kansen voor het gebruik van de kleurenscanner bij kleurhistorisch onderzoek. Lieven: “Omdat we heel accuraat kunnen meten, kunnen we de oorspronkelijke kleur heel dicht benaderen.” 

 

App updaten?

De gratis update van de PPG Colour Reader is nu beschikbaar en gebeurt volledig automatisch op uw iPhone of Android toestel.