0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

Duurzaamheid

Onze visie

Het is onze missie om onze klanten te helpen met producten en oplossingen die hun huizen en gebouwen beschermen en verfraaien. Daarbij willen we hun impact maximaliseren met een minimale voetafdruk.


Duurzaamheid. Wat betekent dit voor ons?

Dit betekent dat we de verantwoordelijkheid hebben om onszelf en onze producten voortdurend te verbeteren: de ingrediënten die we gebruiken zijn hernieuwbaar en veilig, de hulpbronnen die we selecteren zijn duurzaam en onze innovatieve producten dragen bij aan gezondere, duurzamere en duurzamere huizen, gebouwen, voertuigen en structuren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Voor onze klanten, of het nu gaat om schilders, bestekschrijvers, consumenten of detailhandelaren, betekent het dat we u helpen met het juiste product voor uw behoeften, dat we u voorzien van de juiste referenties, certificering of bewijs voor uw project of dat we u ondersteunen om de voetafdruk van onderhoudswerkzaamheden actief te verkleinen".
 

"Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze toekomst. We ontwikkelen baanbrekende technologieën, beschermen onze mensen en het milieu en helpen gemeenschappen te gedijen."

 

Productiedoelstellingen rond duurzaamheid bij PPG

Energie & Broeikasgassen
  • 15% vermindering van de intensiteit van het energiegebruik vanaf de basislijn van 2017
  • 25% totaal duurzaam energiegebruik exclusief broeikasgasreducties
  • 15% vermindering van de BKG-emissie-intensiteit, gemeten in de totale hoeveelheid geloosde tonnen, ten opzichte van het referentiescenario van 2017.

Afval: 25% vermindering van de totale afvalverwijderingsintensiteit vanaf een basislijn van 2017 0 stortstatus van procesafval.

Water: 20% vermindering van de waterintensiteit.

Lees hier meer >
 

PPG Colorfull Communities
Elke dag werken PPG en de PPG Foundation samen en gaan ze de dialoog aan met medewerkers, gemeenschapspartners en andere belanghebbenden om onze visie op het brengen van kleur en helderheid in gemeenschappen te realiseren. We leveren financiële bijdragen, passen onze producten toe en gebruiken de kracht van onze medewerkers om de behoeften van onze lokale gemeenschappen aan te pakken en het leven te transformeren. In 2018 hebben we meer dan 9 miljoen dollar gedoneerd, waarmee we honderden maatschappelijke organisaties in 28 landen hebben gesteund. 

Lees hier meer >
 

Duurzame producten

Bij Sigma Coatings is duurzaamheid een manier van werken. Het betekent dat elke fase van de ontwikkeling en het gebruik van een product of dienst wordt onderzocht en dat ervoor wordt gezorgd dat de impact ervan op de mensen en de plaatsen om ons heen op lange termijn zo positief mogelijk is. Minder gebruiken om de dingen die we nodig hebben te maken lijkt gezond verstand te zijn. Maar dat betekent niet dat we moeten inleveren op de kwaliteit. Daarom herzien en ontwikkelen we voortdurend de ontwikkeling van onze coatings en creëren we hoogwaardige producten met specifieke toepassingen in het achterhoofd. Zodat de substraten de best mogelijke bescherming krijgen, zijn de applicatie-intervallen langer. en de uitstoot wordt geminimaliseerd.

Levenscyclusbenadering
oordat we een product of dienst als duurzaam beschouwen, gebruiken we een levenscyclusanalyse om te berekenen welke grondstoffen en energie nodig zijn om het te maken, welke wegkilometers nodig zijn om het te verdelen, welke impact het zal hebben op de gemeenschappen waar het wordt gemaakt, en welke erfenis het zal achterlaten als zijn leven ten einde loopt.

Levenscyclusanalyse (LCA) 
Een gestandaardiseerde manier van het meten van de effecten op mensen en de omgeving van elke stap in het productieproces van een product (of dienst). Door het geven van waarden aan deze effecten kunnen producten of processen worden vergeleken. ​

Biobased

De wereldbevolking groeit naar 10 miljard mensen in 2050, waardoor (schaarse) hulpbronnen onder druk komen te staan. Daarom vervangen we de fossiele bindmiddelen in producten door hernieuwbare, biogebaseerde materialen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteitsaspecten als droogtijd, doorstroming en dekking/opaciteit.
Circulariteit
Daarnaast streven we naar een meer circulaire manier van produceren. Dit doen we door het aannemen van zogenaamde R-strategieën waar mogelijk.

Gezondheid en welzijn
Bij Sigma Coatings bieden wij producten aan die weinig of geen VOS bevatten en veilig zijn in het gebruik. Wij waren een van de eerste bedrijven die een scala aan emmissie- en oplosmiddelvrije muurverven aanboden. Wij blijven onze producten beter en veiliger maken.

Verpakkingen
We gebruiken emmers die gemaakt zijn van Post Consumer Recycled materiaal (d.w.z. gemaakt van plastic dat gerecycled wordt van consumentenhuishoudens). Dit bespaart 90% CO2.
 

Hoe we u helpen om duurzamer te werken

BREEAM
BREEAM is een methode om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen, te beoordelen en te certificeren. Een gebouw wordt beoordeeld door aan te tonen dat het voldoet aan een reeks van credits (wetenschappelijk onderbouwde duurzaamheidsmaatstaven en -indexen) over milieukwesties zoals energie- en watergebruik, gezondheid en welzijn, materialen, enz.

PPG kan u helpen om de volgende credits te verdienen:
- HEA9: 1.7 Verven, vernissen en lakken voldoen aan de emissienormen van maximaal fase 2 voor organische oplosmiddelen uit de Europese Decopaintrichtlijn 2004/42/EG, waarbij het VOS-gehalte is bepaald volgens de in de wet voor die productcategorie geldende normen.

De testresultaten en bewijzen voor uw project zijn te vinden op het Product Technical Data Sheet.

Dubokeur – keurmerk voor Duurzaam bouwen
DUBOkeur® is een onafhankelijk milieu label (type I/ ISO14024), dat bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Verder toont het NIBE aan dat houten deuren en kozijnen een lagere milieu impact hebben dan kunststof en aluminium. Een keuze voor Sigma S2U Allure met DUBOkeur® is dus een keuze voor de meest duurzame oplossing voor bescherming en verfraaiing van uw houten deuren en kozijnen buiten.

Meer weten over Dubokeur? >

Reductie van de CO2-uitstoot bij onderhoudswerkzaamheden
Het verlengen van de onderhoudsintervallen bespaart niet alleen kosten, maar ook CO2: na verloop van tijd zijn er minder verf, borstels en andere materialen nodig, waardoor grondstoffen en energie worden bespaard, maar het betekent ook minder rondrijden door vakmensen, wat tot nu toe de grootste oorzaak is van CO2 in een onderhoudsproject.

 

Cases rond duurzaamheid

Sigma Coatings verduurzaamt verf én vervoer
In de binnenstad van Utrecht draait momenteel het project 'Slim Transport de stad in'. Doel van dit project is het transport met een bestelbus te vervangen door een vrachtfiets, zodat de CO2-uitstoot in en om Utrecht vermindert.

Lees meer over 'Slim transport de stad in' >
 
  
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht