DUBOkeur®, keurmerk voor duurzaam bouwen

Wat is Dubokeur®? 

DUBOkeur® is een onafhankelijk milieu label (type I/ ISO14024), dat bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Verder toont het NIBE aan dat houten deuren en kozijnen een lagere milieu impact hebben dan kunststof en aluminium. Een keuze voor Sigma S2U Allure met DUBOkeur® is dus een keuze voor de meest duurzame oplossing voor bescherming en verfraaiing van uw houten deuren en kozijnen buiten.

 

Waarom kiest Sigma voor DUBOkeur®?

  • Door opdrachtgevers wordt steeds vaker gevraagd naar bewijs van duurzaamheid van producten. Bijvoorbeeld in de vorm van een milieukeurmerk of –label: ziekenhuizen en zorginstellingen die meedoen aan de “Milieuthermometer Zorg” (een lijst van activiteiten die je kan of moet uitvoeren voor een duurzamere bedrijfsvoering) kunnen met een milieu keurmerk aantonen dat ze voldoen aan de criteria voor onderhoud. 
  • Voor hotels, congrescentra, vakantieparken, etc. geld hetzelfde voor het “Greenkey” programma. 
  • Aan schilders of onderhoudsbedrijven wordt dan gevraagd aan te tonen dat met producten met een milieu keurmerk is gewerkt. 
  • Het DUBOkeur® is zo’n keurmerk. Het vergelijkt op wetenschappelijke wijze gelijkwaardige producten en alternatieven binnen een categorie, op basis van LCA gegevens. 
  • Niet alleen milieu aspecten van grondstoffen, transport, productie, etc. maar ook kwaliteitsaspecten als onderhoudsintervallen, dekking en verbruik worden in de vergelijking meegenomen. Deze kunnen immers een grote impact op gebruik van materiaal hebben, zeker als over een langere tijdsperiode gekeken wordt.
  • Het DUBOkeur® wordt uitgegeven door een onafhankelijke partij: het Nederlands Instituut voor Bouw en Ecologie