Verf spuiten, waarom ook jij er nu mee moet starten

Te gast in deze aflevering van de Vaksjaak Podcast is Alex Daub, mede-eigenaar van het schildersbedrijf allesschilderen.nl. De naam van het bedrijf zegt het eigenlijk al: Alex zegt niet graag nee, en pakt graag alle soorten klussen aan.

De toekomst van spuiten

Toch onderscheidt hij zich op een belangrijk punt van zijn vakgenoten: Alex zweert bij het spuiten. Niet alleen van wanden en plafonds, maar liefst ook van plinten, deuren en kozijnen. Alex schat dat bij 80 procent van zijn werk er geen kwast of roller meer te pas komt.

Deze aflevering staat dan ook geheel in het teken van deze verftechniek. Samen met gastheer Ruben van der Kruis bespreekt hij de voor- en nadelen van spuiten, welke problemen je kunt tegenkomen bij deze manier van werken, en hoe je deze het best kunt oplossen.

Zo bespreken Alex en Ruben of je beter eerst de wanden of het plafond kunt spuiten en waarom je toch beter de roller kunt gebruiken in ruimtes waar kinderen leven. Verder nog tips over schuren en afplakken, droogtijd en het belang van de juiste temperatuur van de verf. Ook staan ze nog even stil bij hoe je het beste je werk kunt fotograferen ter meerdere glorie van je portfolio.

Zoals gebruikelijk wordt Ruben weer bijgestaan door Noud in the Cloud, die alles wat ter tafel komt voorziet van feiten en context.

Vaksjaak Podcast:
Nicole van Schilderhulp - Passie voor kleurrijk vakmanschap

Vaksjaak Ruben van der Kruis ontvangt deze keer een bijzondere gast: de goedlachse Nicole, die een bijzonder bedrijf heeft: schilderhulp.nl....

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast:
NEXT GEN: Schilders van de toekomst

Hoe enthousiasmeren wij de Next Generation voor het mooie schildersvak? Op welke manier zorgen we ervoor dat jonge mensen weer vaker kiezen ...

Lees meer >>
loader