Nicole van Schilderhulp - Passie voor kleurrijk vakmanschap

Vaksjaak Ruben van der Kruis ontvangt deze keer een bijzondere gast: de goedlachse Nicole, die een bijzonder bedrijf heeft: schilderhulp.nl. Ze geeft onder andere cursussen aan doe-het-zelvers, of, zoals Nicole ze liever noemt: thuisschilders. Verder is zij, net als host Ruben, ontzettend actief op sociale media, en kan zij bogen op maar liefst 70.000 trouwe volgers. De twee hebben dus voldoende gesprekstof.

Opgeleid als restauratieschilder liet Nicole zich omscholen tot managementassistent. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en al snel verruilde zij haar mantelpakje weer voor de overall. Inmiddels heeft zij alweer 7 jaar samen met haar partner Roeland een goedlopend schildersbedrijf.

Zij is vooral trots op het door haarzelf ontwikkelde vijfstapskleurbepaalplan, waar zij Ruben alles over vertelt in deze aflevering. Verder in deze podcast: het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke schilder, nieuws over zzp versus loondienst (en de gevolgen daarvan voor het schildersvak), het 60-3-10-principe voor het bepalen van het juiste kleurenpalet voor je interieur en tips over hoe je kunt omgaan met kritische klanten.

Zoals gebruikelijk wordt Ruben weer bijgestaan door Noud in the Cloud, die alles wat ter tafel komt voorziet van feiten en context.

Vaksjaak Podcast:
Kwaliteit boven kwantiteit

Gastheer Ruben van der Kruis ontvangt in deze aflevering Salim Smits van Smits Schildersbedrijf te Waddinxveen.

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast:
NEXT GEN: Schilders van de toekomst

Hoe enthousiasmeren wij de Next Generation voor het mooie schildersvak? Op welke manier zorgen we ervoor dat jonge mensen weer vaker kiezen ...

Lees meer >>
loader