Vaksjaak Podcast

NEXT GEN: Schilders van de toekomst

NEXT GEN:
Schilders van de toekomst

Hoe enthousiasmeren wij de Next Generation voor het mooie schildersvak? Op welke manier zorgen we ervoor dat jonge mensen weer vaker kiezen voor de kwast, roller of spuit? Deze vragen staan centraal in deze aflevering van de Vaksjaak Podcast. Gastheer Ruben van der Kruis ontvangt Martin Hoogerwaard, als marketeer van onderhoud.nl en de schildersvakopleiding een specialist op dit terrein.

Met structureel zo’n slordige 5000 ‘handjes te kort’ is de nood hoog in de schildersbranche. Hoogste tijd dus voor een doorlopende campagne om aan de Next Gen duidelijk te maken dat dit beroep allesbehalve saai, stoffig en simpel is. En precies dat is de missie van Martin Hoogerwaard. Zichtbaarheid, imagoverbetering en ‘vaktrots’ zijn hierbij de sleutelwoorden. Aan Ruben legt hij uit hoe hij bijvoorbeeld door middel van een escaperoom jongeren weet te enthousiasmeren voor het schildersvak.

Verder in deze podcast onder meer: de zogenaamde zwaarwerkregeling, hoogtevrees op de steiger, spuiten met een VR-bril en van alles over het Nederlands Kampioenschap Schilderen.

Uiteraard wordt Ruben weer bijgestaan door feitenfetisjist ‘Noud in the Cloud’, die alle onderwerpen die aan bod komen van de nodige context voorziet.

Nu online: aflevering NEXT GEN van de Vaksjaak Podcast

Gastheer Ruben van der Kruis bespreekt met Martin Hoogerwaard van de schildersvakopleiding over de manieren waarop we jonge mensen weer kunnen enthousiasmeren voor de kwast, roller of spuit. Verder natuurlijk weer de vaste rubrieken met handige tips, grappige anekdotes en actualiteiten. Sidekick ‘Noud in the Cloud’ levert weer de nodige feiten en cijfers bij de onderwerpen die aan bod komen.

Martin Hoogerwaard - Wij onderhouden van Nederland

Gastheer Ruben van der Kruis bespreekt met Martin Hoogerwaard van de schildersvakopleiding over de manieren waarop we jonge mensen weer kunnen enthousiasmeren voor de kwast, roller of spuit. Verder natuurlijk weer de vaste rubrieken met handige tips, grappige anekdotes en actualiteiten. Sidekick ‘Noud in the Cloud’ levert weer de nodige feiten en cijfers bij de onderwerpen die aan bod komen.Vaksjaak Podcast:
Kwaliteit boven kwantiteit

Gastheer Ruben van der Kruis ontvangt in deze aflevering Salim Smits van Smits Schildersbedrijf te Waddinxveen.

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast:
Ambacht, perfectie en kwaliteit

In deze aflevering maken wij kennis met Ruben van der Kruis. Beluister nu via Sigma.nl naar de Vaksjaak Podcast.

Lees meer >>
loader