Vaksjaak Podcast

Ambacht, perfectie en kwaliteit

Ambacht, perfectie en kwaliteit

Vaksjaak is een gloednieuwe podcast, waarin de wereld van de vakschilder centraal staat. In verschillende afleveringen passeert alles wat op, onder en naast de steiger gebeurt de revue.

De podcast is afwisselend serieus, humoristisch, relativerend en vrolijk, maar altijd informatief. Denk aan gesprekken over ontwikkelingen en uitdagingen binnen het vak (materialen, techniek, duurzaamheid, ondernemerschap), maar ook aan smeuïge anekdotes, hilarische ervaringen en luchtige rubrieken. De podcast is net zo gevarieerd en kleurrijk als het schildersvak zelf.

Presentator Ruben van der Kruis

Spin in het web van Vaksjaak is schilder Ruben van der Kruis, meervoudig winnaar van de Nationale SchildersVakprijs, met een groot netwerk in zijn vakgebied. Als gastheer en presentator ontvangt Ruben tal van ‘vaksjaken’ uit en rond de schilderswereld.

Ruben wordt bijgestaan door sidekick ‘Noud in the Cloud’, die de verschillende onderwerpen voorziet van de nodige feiten en cijfers. Ook zijn er enkele vaste rubrieken, zoals ‘What the Vaksjaak’ en ‘De streek van de week’.

Ambacht, perfectie en kwaliteit

In deze aflevering maken we eerst nader kennis met de gedreven gastheer zelf. Zo vertelt Ruben hoe hij het schilderen met de paplepel ingegoten heeft gekregen, hoe hij er alles aan doet om van elk project een 11 te maken, en doet hij uit de doeken wat hij precies met zijn ‘fanstrategie’ bedoelt.

Luister naar Vaksjaak, een podcast voor en door vakschilders.

spotify Youtube

Op pad met Nico Bolten

Amsterdamse schilderklussen op rolletjes.

Lees meer >>

Een magische dag in Toverland: een Sigma Eigenzaak familie-avontuur

Wat is er nu leuker dan na hard werken wat quality time door te brengen…

Lees meer >>
loader