Next Gen Week:
naar een kleurrijke toekomst

De jeugd heeft de toekomst. Dat geldt zeker voor het schildersvak. Aangezien de beroepsgroep steeds meer vergrijst, is er een grote behoefte aan jongeren die weer vaker kiezen voor de kwast, roller of spuit. Er is werk genoeg. Maar de vraag is natuurlijk: hoe maak je meer jongeren enthousiast voor dit prachtige vak?

radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/13z7zsJUO6anFwoR9MrG4c/video?utm_source=generator" width="624" height="351" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy">

Schijnwerpers op de toekomst

In een poging om jonge geesten te inspireren organiseerde Sigma de Next Gen Week. Op verschillende locaties konden leerlingen op verschillende manieren kennismaken met de wereld van het schildersvak. Dat is belangrijk, want er is op dit moment een groot tekort aan vakmensen. Met structureel zo’n slordige 5000 vacatures is de nood hoog in deze branche.

Tijdens diverse informatiebijeenkomsten konden leerlingen zelf ervaren dat het beroep helemaal niet saai, stoffig en simpel is. Zeker tegenwoordig niet, nu het vak te maken heeft met verschillende uitdagingen van deze tijd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken als duurzaamheid en technische innovatie.

Sigma Next Gen Week een succes!

In deze vlog kun je zien we hoe verschillende leerlingen van het Nimeto, onder het genot van Sigma-blauwe stroopwafels, door ervaren professionals wegwijs werden gemaakt in de wereld van het schildersvak. En dat lijkt effect te hebben, gezien de enthousiaste reacties van sommige leerlingen.

Vaksjaak Podcast Aflevering 1:
Kwaliteit boven kwantiteit

Gastheer Ruben van der Kruis ontvangt in deze aflevering Salim Smits van Smits Schildersbedrijf te Waddinxveen.

Lees meer >>

Vaksjaak Podcast Aflevering 0:
Ambacht, perfectie en kwaliteit

In aflevering 0 maken wij kennis met Ruben van der Kruis. Beluister nu via Sigma.nl aflevering 0 van de Vaksjaak Podcast.

Lees meer >>
loader