Welkom in de toekomst

PPG SprayMaster®

Spray more. Do more.
PPG SprayMaster®

Het draagbare verfspuitsysteem voor buiten èn binnen


Draagbaar verfspuitsysteem

PPG SprayMaster is een revolutionair, draagbaar verf­spuitsysteem, speciaal ontwikkeld voor het spuiten van binnen en buitenhoutwerk. Licht en makkelijk in gebruik met een backpack.


Extreme precisie

De extreem lage machinedruk in combinatie met de – voor de machine ontwikkelde – precisienozzle van het spuit­pistool zorgt voor weinig overspray en maakt zeer dicht spuiten op een object mogelijk met als resultaat een nog strakkere afwerking.

Snel en efficiënt

PPG SprayMaster is tot 50% sneller dan schilderen met roller en/of kwast, zelfs met minimale maskering en tape.

Makkelijk in gebruik

PPG SprayMaster is eenvoudig aan te sluiten en binnen een mum van tijd zo klaar voor gebruik. Eenvoudig instellen van druk, spuithoek en verneveling. Makkelijk aansluiten van spuit­pistool naar verfspuitsysteem.

Unieke verf cartridge-technologie

Snel en makkelijk wisselen van verf, kleur en schoonmaken.

Product informatie

PPG SprayMaster is tot 50% sneller dan met de kwast/roller

En mét een zeer nauwkeuriger resultaat. Het draagbare verfspuitsysteem met lage druk is speciaal ontwikkeld voor lakken binnen en buiten. De PPG SprayMaster werkt met een innovatief en handig cartridgesysteem.

Vraag een product demonstratie aan met één van onze SprayMaster specialisten.

Benieuwd wat de PPG SprayMaster® voor uw project of organisatie kan betekenen? De SprayMaster Wagon rijdt door heel Nederland en komt naar u toe. U kunt dan de SprayMaster zien en zelf beleven. Vraag nu eenvoudig een demonstratie aan. Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak bij u op de stoep!

Vraag een demo aan Bekijk het product

How to video's

Unboxing

Spuiten als een pro

Afplakken

Kleurwissel

Self-service

Reinigen en opbergen

Blog artikelen


Schilders spuiten stadion in chique tooi

Lees meer >>

PPG SprayMaster®: tot 50% sneller en efficiënter dan met de kwast/roller

Lees meer >>

Voordeel op vele vlakken

Lees meer >>

Nu ook voor binnen met Sigma S2U Nova Spray Satin.

Lees meer >>

Veelgestelde vragen

PPG SprayMaster®

Tips, installatie en andere vragen zijn te vinden in de how-to video’s op deze pagina.
Nog net geen 10 kg met een volle fles.
We zien in de markt dat het aantal mensen dat beschikbaar is voor schilderwerkzaamheden afneemt. Daarom zoeken we voortdurend naar manieren om efficiënter te werken zonder kwaliteitsverlies. Met de SprayMaster is een besparing naast arbeidsgangen, ook een besparing in tijd en kosten, omdat spuiten een stuk sneller gaat dan met de hand. Naast efficiëntie is met spuiten een esthetisch hogere kwaliteit te behalen.
De banden van de PPG SprayMaster backpack zijn op ergonomische wijze naar het lichaam van de gebruiker in te stellen. De banden kunnen langer en korter gemaakt worden en er zit een heupband bij, zodat het gewicht beter verdeeld wordt. Bovendien is de machine inclusief verf minder dan 10 kg.
Alle productinformatie van PPG SprayMaster, Sigma S2U Allure Spray Semi-Gloss, Sigma S2U Nova Spray Satin en Sigma Cleaner is te vinden op Sigma Coatings productpagina. De verf specificaties zijn aangevuld met alle technische details zoals kenmerkenbladen en veiligheidsbladen. Ook treft u daar ons non-paint assortiment aan en ons advies bij het gebruik van de SprayMaster.
Nee, de hele machine wordt bediend met luchtdruk. Alleen stroom nodig voor de compressor die aan de machine gekoppeld wordt. Compressor dient minimaal 325 liter per minuut druk te kunnen leveren.
Dit hangt af van waar je de compressor neerzet. Op basis daarvan zal je dus de juiste lengte slang aan moeten sluiten.

Technisch advies

Niet in alle gevallen kunnen sponningen en slechte bereikbare delen worden mee gespoten. Dit zal per project bekeken moeten worden. Informatie over spuit- en afplak tips kan je hier vinden.
Alle locaties die niet te bereiken zijn met de spuit, zullen nog met de kwast gedaan moeten worden.
Meer over afplakken voor de PPG SprayMaster is in deze how-to video te vinden.
Het afplakken van ramen en andere gladde ondergronden adviseren we ProGold gele masking tape. Dit is een top kwaliteit tape geschikt voor binnen en buiten. Het werkt goed op gladde en licht ruwe ondergronden (zoals bijvoorbeeld glas) en laat geen lijmresten achter. Ook de beige ProGold masking tape gaat goed samen met de PPG SprayMaster, goede hechting op onder andere oude lak, soepel in de bochten en geschikt voor gladde ondergronden. Gebruik voor metselwerk de blauwe tape. Deze heeft de juiste kleefkracht en is gemakkelijk te scheuren en snel te verwijderen. Druk de tape altijd goed aan.
We hebben verschillende tips in de ‘spuiten als een pro’ how- to video.
Bij aanschaf van de SprayMaster treft u onder andere een veiligheidskabel aan. Hiermee kan de SprayMaster handig geborgd worden, mocht dat op hoogte nodig zijn. Qua kleding raden we aan het gebruik van handschoenen, bril en geschikt stofmasker. De veiligheidsvoorschriften van de verf is gelijk aan alle verfproducten en deze zijn te vinden in het veiligheidsblad van het product. In dit blad staat ook de wettelijk verplichte informatie zoals type stof- en spuitmasker inclusief het juiste filtertype. Gebruik en stof- en spuitmasker die goed aansluit op het gezicht. Vergeet niet dat mensen met een baard soms een ander type masker moeten kiezen om dit goed aan te laten sluiten op het gezicht. De veiligheidsbladen zijn te vinden op de productpagina.
Nee, dit is niet nodig. Wanneer je de compressor op 6 bar instelt dan kunnen de andere instellingen die nodig zijn op de SprayMaster zelf gedaan worden.
We hebben diverse testen gedaan op diverse hoogte en ook bij lagere en hogere temperaturen. Hieruit blijkt dat met 1 knop op spuitpistool dit prima in te stellen is.
We hebben diverse testen gedaan op diverse hoogte en ook bij lagere en hogere temperaturen. Hieruit blijkt dat met 1 knop op spuitpistool dit prima in te stellen is.
Omdat met de huidige techniek in compressoren daardoor de machine veel te groot en te zwaar zou worden. We hopen dat er op compressor gebied ook een innovatie zal komen die dit in de toekomst wel mogelijk maakt.
Omdat met de huidige techniek in compressoren daardoor de machine veel te groot en te zwaar zou worden. We hopen dat er op compressor gebied ook een innovatie zal komen die dit in de toekomst wel mogelijk maakt.
Het spuitpistool van de spraymaster lijkt op een normaal spuitpistool maar is dit niet. Er is maar één spuitkop en één spuitnaald. Verder geen filters. De hoek en spuitbreedte kunnen met één knop op pistool worden ingesteld.

Mengen van kleur

Dit kan alleen in de verkooppunten waar enkeldoserende kleur mengmachines staan. In het overzicht van de verkooppunten zijn de locaties daarvan zichtbaar. In de Sigma shop online kunnen ook bestellingen geplaatst worden.

Verf

Sigma S2U Allure Gloss/Satin is qua kwaliteit gelijk aan S2U Allure Spray Semi-Gloss welke toegepast wordt in de SprayMaster. De kwast kwaliteit is net als de spray extreem duurzaam, wordt beschermd door de ‘Dual Guard Technology’. De kwast kwaliteit is een oplosmiddel houdend product en de Allure Spray is watergedragen. Let op: er kan een licht kleurverschil zitten tussen de spray en de kwast versie. Ook heeft de kwastkwaliteit een hogere aanvangsglans.
Alle productinformatie van PPG SprayMaster, Sigma S2U Allure Spray Semi-Gloss, Sigma S2U Nova Spray Satin en Sigma Cleaner is te vinden op Sigma Coatings productpagina. De verf specificaties zijn aangevuld met alle technische details zoals kenmerkenbladen en veiligheidsbladen. Ook treft u daar ons non-paint assortiment aan en ons adview bij het gebruik van de SprayMaster. De primer voor de PPG SprayMaster is momenteel in ontwikkeling. De planning is hier nog niet van bekend.
De prestatie hangt af van de leeftijd van het project, het systeem dat aanwezig is en/of er sprake is van een kleurwissel of niet. Bij kleurwisseling van een lichte kleur naar een donkere kleur adviseren we de alkydlaag te verwijderen. Bij omwisseling van donker naar licht zal het afhangen van de laagdikte van de alkyd. Is het de eerste of tweede onderhoudsbeurt na nieuwbouw (tussen 6 en 12 jaar), dan zal overschakelen mogelijk zijn. Is de alkydlaag dikker en de leeftijd ook hoger dan 15 jaar, dan adviseren we de alkydlaag te verwijderen in verband met mogelijke intercoatonthechting door verschil in elasticiteit van de verflagen.
Ja, daarvoor hebben we een Cleaner verf cartridge ontwikkeld die deze wisseling snel en makkelijk maakt. Bekijk hier de how-to video hoe een kleurwissel geschied.
Het DUBO-keurmerk is aangevraagd en doorloopt momenteel de goedkeuringsprocedure.
Dit is nog niet getest. Op dit moment is de focus van het verfspuitsysteem niet het vervangen van andere spuitmachines, maar is de SprayMaster bedoeld als alternatief voor schilderwerk met de kwast. Het systeem is ontwikkeld om met extreme precisie kozijnen, ramen en deuren te spuiten. Voor kleine en grote oppervlakken om houtwerk te spuiten uitermate geschikt. De PPG SprayMaster onderscheidt zich t.o.v. alle andere spuitapparatuur in het gebruik buiten, doordat het een zeer nauwkeurig stuurbaar spuitsysteem is met zeer beperkte overspray.
In de aan de slag how-to video wordt onder andere het plaatsen van de fles uitgelegd.
Open na reiniging van de machine, de PPG SprayMaster door de drukknop in de uitsparing naar beneden te duwen. Laat de klep open op de grond rusten en plaats eerst de onderkant van de fles in de uitsparing. Bekijk hier de how-to video over kleurwissel reinigen en opbergen.
De spuitkwaliteit is verwerkbaar tot en met 5 graden Celsius en een RV van 85%. Bij lage temperaturen is de droging goed.
Er is op de fles geen zichtbaar teken hoeveel materiaal er nog in zit. Wanneer er toch een inschatting nodig is dan adviseren wij de fles te wegen. Een volle fles weegt ca 2500 gram en een lege fles ca. 200 gram. Je kunt de fles tussentijds wegen om een inschatting te maken hoeveel verf er nog in de fles zit.
Er staat op de achter zijde dat het om een watergedragen product gaat en de verpakking heeft voorop de waterdruppel.

Reinigen en opbergen

Wanneer de volgende werkdag weer verder gegaan wordt met de klus, kan de verf cartridge in de SprayMaster blijven zitten. Het is een gesloten systeem, de verf zal niet aandrogen. Het reinigen van de PPG SprayMaster gebeurt met behulp van de speciaal voor dit apparaat ontwikkelde Sigma Cleaner. Meer informatie over het reiniging en opbergen is in deze how-to video te vinden.
Dit ligt tussen de 300 en 500 ml, de hoeveelheid is afhankelijk van het kleurverschil bij de kleurwissel.
Wanneer de volgende werkdag weer verder gegaan wordt met de klus, kan de verf cartridge in de SprayMaster blijven zitten. Het is een gesloten systeem, de verf zal niet aandrogen. Berg de PPG SprayMaster altijd op met de speciaal voor de PPG SprayMaster ontwikkelde Sigma Cleaner in de SprayMaster. Zorg ervoor dat er wat cleaner in de slang en het pistool zitten. Zo voorkom je dat er verf aankoekt in het apparaat. Plaats de luchtkap met schroefring over het spuitpistool. Zo beschadigt het schroefblad niet. Meer informatie over het reiniging en opbergen is in deze how-to video te vinden
Afval is combinatie van reinigingsmiddel en verf. Dit alles is watergedragen en kan op zelfde wijze afgevoerd worden zoals je afval van reiniging bij kwasten afvoert.

Garantie en reparatie

Er zit standaard 2 jaar garantie op de PPG SprayMaster. Mocht een apparaat binnen 2 jaar reparatie nodig hebben dan wordt er door PPG gekeken wat het onderhoud is. Klein onderhoud, zoals het vervangen van bijvoorbeeld een slang, kan door middel van ‘’self service’’. Vervangende onderhoudsonderdelen zijn verkrijgbaar via uw verkoopvertegenwoordiger en/of verkooppunt. Voor grotere reparaties, graag contact opnemen met uw verkoopvertegenwoordiger en/of verkooppunt. Kijk op de servicepagina voor meer informatie.
Voor installeren, selfservice en tips van de PPG SprayMaster bekijk de how-to video's op deze pagina. Meer technische informatie over de PPG SprayMaster treft u aan op de product pagina. Service gerelateerde vragen kunt u opnemen met uw verkoop vertegenwoordiger en/of verkooppunt. Alle overige vragen neem contact op met ons technisch centrum op 0297-541889 of per email technicalsupportBNL@ppg.com.
loader