Sigmavlog #2 - Een dag op pad met een VAKSJAAK: "Met die voordeur kan ik wel een kunstje"

Als er iemand is die met volle overgave en plezier zijn werk doet, dan is het Ruben van der Kruis wel. Deze vrolijke schilder, eigenaar van Van der Kruis Vakschilders en een bekende verschijning in Maarheeze en omstreken, is in zijn vakgebied uitgegroeid tot een echte ster op de sociale media. Wij volgden ‘vaksjaak’ Ruben een dag tijdens zijn drukke werkzaamheden.

Ruben laat zien dat zijn beroep meer te bieden heeft dan simpel een kwast in een potje verf dopen. Als meervoudig winnaar van de Nationale SchildersVakprijs mag hij met recht een gepassioneerde ambassadeur van zijn vakgebied worden genoemd.

In deze vlog lopen we met Ruben mee op bezoek bij zijn collega’s op verschillende locaties, terwijl hij tussendoor even snel een voorraadje bij Sigma regelt (kleur ‘Herengrachtgroen’). Ook drinkt hij een bakje koffie met een goede vriend, met wie hij graag af en toe ‘spart’ over nieuwe ideeën. Deze keer brainstormen ze over een revolutionair idee voor wel een heel bijzonder nieuw schildersrecept...

De grote trots van Ruben is zijn techniek van de ‘mirror finish’: een oppervlakte zo behandelen dat je in een geschilderde deur kunt checken of je haar nog goed zit. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Het begint in ieder geval met Sigma Allure Primer en Gloss. Goede materialen zijn natuurlijk het halve werk. Maar dan ben je er nog niet. De rest is het geheim van zijn vakmanschap, dat hij trouwens graag deelt met zijn collega’s op sociale media. Sigmais enthousiast en biedt inmiddels workshops aan over deze techniek tijdens de Sigma EigenZaak-avonden.

In deze vlog zie je een dag uit het leven van een vakman met een aanstekelijke passie voor zijn werk. En o ja, mocht je ooit Ruben over de vloer krijgen, dan heeft hij één verzoekje: houje hond een beetje op een veilige afstand.

Lees ook


Sigmavlog: Nationale Schildersdag 2023

Lees meer >>

loader