Sigmavlog:
Nationale Schildersdag 2023

Op een woensdag 5 april vond alweer de 20ste editie van de Nationale Schildersdag plaats. Dit initiatief werd in 2003 door Sigma in het leven geroepen als eerbetoon aan alle vakschilders die dagelijks de handen uit de mouwen steken om Nederland weer een stukje mooier maken.  

Maar liefst 500 collega's van Sigma trokken door het hele land en deelden meer dan 65.000 stroopwafels, 20.000 bloemzaadsticks en kleurwaaiers uit om deze speciale dag te vieren. De bloemzaadsticks kunnen worden gepland en groeien uit tot mooie wilde bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Ook werd er een folder uitgedeeld met alle prachtige kleuren van Sigma. Met de steun van OnderhoudNL gingen meer dan 1500 schilders op de foto met collega’s van Sigma.

Op deze feestelijke en zonnige dag liepen we deze keer mee met collega’s Nadine en Gerard. Ook dit enthousiaste duo was de hele dag in touw om schilders tijdens het werk waren te ‘overvallen’ met een attentie en een praatje. Niet iedereen was zich ervan bewust dat 5 april ‘hun’ dag was, dus zij waren helemaal blij verrast. De schilders die de radio aan hadden staan kon het bijna niet zijn ontgaan, want twee dagen lang werd elk uur een bedankje aan de schilders uitgezonden.  

Hoe dan ook: de schilders waren duidelijk in hun nopjes met alle aandacht. Op weg naar huis, na een lange maar vrolijke rondgang door Nederland, kon Gerard maar één conclusie trekken: ‘Het was echt een fantastische dag. Wat een cadeautje, alleen maar blije gezichten.’

Precies, daar doen we het voor!
Vakschilders van Nederland: nogmaals bedankt! We kijken alvast uit naar de 21ste editie van de Sigma Nationale Schildersdag.

loader