0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!
Volgende Vorige
Hotel 2018 Sigma Air Pure Sigmapearl Clean Matt Sigma S2U Nova Amsterdam

Ibis Amsterdam Centre Stopera

Onlangs renoveerde Ibis Amsterdam Centre Stopera Hotel in Amsterdam 207 kamers. Voor het binnenschilderwerk werd gekozen voor Sigma Coatings. Schilderwerken Huisman gebruikte Sigmapearl Clean Matt voor de muren, Sigma S2U Nova voor het houtwerk en de nieuwe Sigma Air Pure voor de plafonds. Een primeur in de hotelsector. Ibis Amsterdam Centre Stopera Hotel in Amsterdam heeft als eerste hotel in Nederland Sigma Air Pure op de plafonds laten aanbrengen. Deze innovatieve biobased verf heeft een luchtzuiverende werking.


500 hotelkamers ervaring

Enkele jaren geleden schreef Accor, het moederbedrijf van Ibis, een tender uit voor het schilderwerk van de hotelkamers en gangen van Ibis Den Haag City Centre. Schilderwerken Huisman won de tender en voerde later ook het schilderwerk uit bij enkele andere Ibis-hotels. Jan Dekker, projectmanager bij Accor Invest: ‘Omdat Johan Boer van Schilderwerken Huisman BV inmiddels 500 Ibis-hotelkamers ervaring had, kozen we voor de renovatie van Ibis Stopera Amsterdam weer voor zijn bedrijf. We werken al ruim 15 jaar regelmatig samen en weten wat we aan elkaar hebben. Als hij met Sigma producten wil werken, dan hoeven we het er niet lang over te hebben, want ik zie in hem de expert. Dus toen hij voorstelde om Sigma Air Pure voor de plafonds te gebruiken, was ik snel overtuigd.’ Sigma Air Pure zuivert namelijk de binnenlucht. In de binnenlucht zit formaldehyde, dat wordt uitgestoten door bijvoorbeeld spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen. In verhoogde concentratie is formaldehyde schadelijk voor de gezondheid. Mensen kunnen last krijgen van prikkende ogen, hoofdpijn en geïrriteerde luchtwegen. De Air Purifying Technology in Sigma Air Pure absorbeert de formaldehydemoleculen en neutraliseert ze.


Krasvast, reinigbaar en luchtzuiverend

Vanuit Accor is precies omschreven waar een hotelkamer aan moet voldoen. Ook het kleurplan was al voorgeschreven: warme kleuren als rood en bruin in de hotelkamers en op de gangen, in tegenstelling tot het heldere groen op de gangen vóór de renovatie. Johan Boer mocht wel zelf de producten kiezen om mee te werken: ‘Als ik vrije keuze heb, dan kies ik bijna altijd voor Sigma producten. Ik werk er al heel veel jaren mee en ben er uiterst tevreden over. De verwerking is goed, mijn schilders zijn ermee vertrouwd en ik kan er de kwaliteit mee bereiken die ik wil leveren. Met technisch adviseur Sjaak Hopman van Sigma Coatings kan ik goed sparren. Hij adviseerde Sigma Air Pure voor de plafonds. Voor het houtwerk kozen we Sigma S2U Nova Semi-Gloss, vanwege de krasvaste en huidvetresistente eigenschappen. En omdat Sigmapearl Clean Matt erg goed reinigbaar is, is dat de muurverf geworden. Want dat is natuurlijk heel belangrijk voor een hotelkamer. Voordeel is ook dat de gereinigde plekken mat blijven.’ ‘Hufterproof kun je het nooit maken, beschadigingen kun je nooit voorkomen’, vult Jan Dekker aan. ‘Maar als ik kijk naar de gerenoveerde kamers in Ibis Den Haag City Centre ook geschilderd door Schilderwerken Huisman BV met Sigma producten, dan zien die er nog steeds goed uit. Dat heb ik wel eens anders gezien bij andere hotels.’


Kwaliteit voor de gasten

Bij het plaatsen van vloer en meubilair kunnen verhuizers onvoorzichtig zijn en kan het geschilderde werk beschadigd raken. Jan Dekker: ‘Daarom had ik besloten tot een vooroplevering zodra al het schilderwerk in de kamer was gedaan. Nadat de kamers waren ingericht, volgde de eindoplevering. Het viel me op dat er nauwelijks verschillen waren. Het houtwerk was al na een paar dagen krasvast.’ Johan Boer: ‘En dan te bedenken dat Sigma S2U Nova pas na twee weken op volle sterkte is als het gaat om krasvast zijn.’ Jan Dekker: ‘Van de luchtzuiverende werking van Sigma Air Pure zie je niets. Maar onderzoek toont aan dat het binnenklimaat sterk verbetert’. De verf filtert tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht. Daarmee levert Sigma Air Pure een positieve bijdrage aan de leefomgeving van de hotelgasten.

Betrokken partijen

  • Jan Dekker, Projectmanager bij Accor Invest
  • Johan Boer, Schilderwerken Huisman BV
  • Sjaak Hopman, Technisch Adviseur Sigma Coatings
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht