Vining Ivy verkozen tot Sigma kleur van het jaar 2023

Gedurfde blauwgroentint biedt zowel rust als energieElk jaar weer bewijst Sigma Coatings een perfect fingerspitzengefühl te hebben als het aankomt op het kiezen van de kleur van het jaar. Ook met de kleur van 2023, Vining Ivy, schiet Sigma opnieuw raak. Deze blauwgroentint is modern, trendy en zeer divers in te zetten in verschillende interieur- en exterieurstijlen.
 
 

“Op dit moment zien we dat simplificeren een belangrijke trend is,” aldus Donna Taylor, kleurexpert bij PPG, het moederbedrijf achter Sigma Coatings. “En dat is begrijpelijk; na twee lange COVID-jaren van veel binnen zitten en werken hebben mensen ontdekt dat rust en sereniteit in hun directe omgeving ontzettend belangrijk zijn. Kleur kan hierbij een grote invloed uitoefenen op het gevoel dat een ruimte uitstraalt.” De kleur van het jaar 2023, Vining Ivy, is daarom dé perfecte kleur voor deze tijd. “De kleur geeft energie en is tegelijkertijd sereen en kalmerend. Bovendien werkt de kleur in elk soort ruimte, of je nu gaat voor een kleuraccent op bijvoorbeeld een deur, je een statement wilt maken door één of meerdere wanden in Vining Ivy te schilderen of door de keukenkastjes aan te pakken; de kleur werkt overal ontzettend goed.”
 
Vining Ivy vervlecht krachtig blauw met verfijnd groen in een kleur die doet denken aan verkoelende, diepe wateren. De zachte jade-ondertoon in combinatie met het blauw geeft een kalmerend effect, terwijl de sterkere smaragd-ondertonen juist zorgen voor een energie-boost. De combinatie van het blauw en groen creëert een rijke, trendy kleur die het goed doet in elk interieur en zelfs buiten zorgt voor een gebalanceerd kleuraccent. In combinatie met diepere houttinten en gebroken wit geeft het een natuurlijk effect, terwijl de combinatie met donkere tinten en gouden accenten juist een gevoel van luxe creëert.
 
“Onze experts krijgen geregeld vragen over kleurgebruik,” vertelt Donna. “Kiezen voor een diepe, intense kleur vindt niet iedereen makkelijk. Vaak is men bang dat het een ruimte klein maakt, of dat het enorm overheerst. Een kleur op zich zal dit niet veroorzaken, je moet vooral goed kijken naar het gebruik van de kleur. Wil je meer kleur in je interieur of je bedrijfsruimte, dan is een wand schilderen zeker niet je enige optie. Doe bijvoorbeeld eens iets met je deuren of kozijnen. Een wandkast kan ook een blikvanger worden. Op die manier kan kleur ook in kleine ruimtes heel veel doen, zonder de balans te verstoren. En buiten kan kleur al helemaal beeldbepalend zijn. Heb je houten kozijnen, deuren en luiken? Dan geeft een nieuwe kleur het hele pand direct een andere look. Kies je daarbij voor een professioneel product als Sigma S2U Allure dan is jouw buitenschilderwerk niet alleen voorzien van een nieuwe kleur, maar heb je er de komende jaren ook geen onderhoud aan. Zo kun je nog langer echt genieten van je nieuwe kleur.”
 
Benieuwd hoe Vining Ivy er op verschillende ondergronden en in verschillende afwerkingen uitziet? Kom dan gerust langs bij één van onze Sigma Service Centers of vraag jouw schilderspecialist naar meer informatie.
 
Bekijk de mogelijkheden om deze kleur zelf te testen >


loader