0
Close

Request password

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

Gevraagd aan de expert: hoe werd Sigma Perfect ontwikkeld?

Vakschilder Niels Zomerdijk werkt graag met de producten van Sigma Coatings. De introductie van de nieuwe Sigma Perfect Mat muur- en plafondverf was voor hem een reden om eens op zoek te gaan naar het verhaal achter verf. Want hoe worden muurverven eigenlijk ontwikkeld? Hij vroeg het aan Nora Boukris, innovatiemanager bij PPG.

Nora, de Sigma Perfect Mat muurverf komt voor ons als geroepen: steeds meer mensen hebben glad gestucte wanden en grote ramen met veel lichtinval. En dat zorgt ervoor dat streeploos schilderen nog belangrijker is geworden. Is dat toeval?
“Nee, dat is geen toeval. Wij luisteren goed naar de wensen en uitdagingen van schilders in de regio. Jullie werken immers elke dag met verf. Wat jij vertelt, zagen en hoorden we steeds vaker: klanten hebben grote, glad afgewerkte wanden, met daarbij grote ramen die zorgen voor veel lichtinval. Dat is natuurlijk prachtig, maar lastig om streeploos, zonder baanvorming, op te leveren. Reden voor ons team om daar eens in te duiken.”

Wat gebeurt er als jullie een idee hebben?
“We beginnen met een beschrijving van het idee. Dat testen we bij schilders. Als zij het ook goed vinden klinken, starten we met haalbaarheidstesten om te kijken of dat wat we bedacht hebben, ook uitgevoerd kan worden. Als dat het geval is, gaan we net zo lang ontwikkelen, testen en opnieuw ontwikkelen tot we een perfect resultaat hebben. Daar gaan vaak minimaal drie testrondes overheen.”

Worden nieuwe producten ook door schilders getest?
“Zeker weten! Wij hebben bij Sigma applicatiemuren met verschillende ondergronden en hier mogen schilders de verf komen testen. Pas als zij tevreden zijn, maken we een eerste testproduct. Hier gaan schilders mee aan de slag in de praktijk. De resultaten daarvan worden bekeken en pas als ook die goed zijn, wordt de verf in productie genomen.“

Hoe lang duurt dat hele proces van idee tot verf?
“Soms hebben we binnen anderhalf jaar een product af, dus van idee tot het uiteindelijke product. Maar vaak duurt het langer, tot wel vijf jaar. We willen zeker weten dat we de beste kwaliteit leveren.”


Als schilder kijk ik niet alleen naar het eindresultaat, maar vind ik het ook belangrijk dat de verf fijn werkt. Houden jullie daar ook rekening mee?
"Daar denken we altijd aan. Sterker nog: de Sigma Perfect muur- en plafondverf is speciaal ontwikkeld om het werk makkelijker te maken. Door de Smooth Layer Technology lopen banen mooier in elkaar over, waardoor je meer tijd hebt om rustig te werken én de verf later ook nog kunt bijwerken. Maar we houden natuurlijk ook rekening met andere zaken, zoals de geur van de verf en de opentijd. Daarnaast testen we de verf op zoveel mogelijk verschillende ondergronden, zodat we er zeker van zijn dat het resultaat op iedere ondergrond hetzelfde is, maar ook dat de verf zich in alle gevallen goed laat verwerken.”

De nieuwste innovatie van Sigma Coatings is de Sigma Perfect muur- en plafondverf met Smooth Layer Technology. Deze muurverf zorgt voor een streeploos en egaal eindresultaat. Zelf de Sigma Perfect muurverf ervaren? Vind een Sigma-verkooppunt bij jou in de buurt. 

Meer zien van schilder Niels? In de Geen strepen geen stress uitdaging neemt hij het op tegen zijn schildermaat Tom.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht