Met Sigma S2U Nova behaal ik het beste resultaat


Vakschilder Patrick Musterd gaat altijd voor het beste resultaat.

Fonds 1818 is gevestigd in een prachtig rijksmonument. Als directeur voel ik de verantwoordelijkheid om dit erfgoed netjes en goed te onderhouden’, aldus Sanne ten Bokkel Huinink. ‘Omdat het schilderwerk in het kantoor behoorlijk was verwaarloosd, heb ik de hulp van Schildersbedrijf J. Musterd & Zn ingeroepen. Op basis van eerdere ervaringen weet ik dat dit bedrijf netjes werkt en kwaliteit levert. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de producten die de schilders gebruiken.’


De juiste voorbereidingen
Schilder Patrick Musterd: ‘Van mijn opa en vader heb ik geleerd dat een goed resultaat op het gebied van schilderwerk staat of valt met de juiste voorbereidingen en de juiste producten die je gebruikt. Omdat het pand tijdens onze werkzaamheden in bedrijf blijft, hebben we deze klus zó voorbereid dat we beginnen met het souterrain. Deze ruimte wordt normaliter niet veel gebruikt, maar hij is wel uitermate geschikt om er na het schilderwerk flexplekken te creëren. Zo hebben wij de mogelijkheid om stap voor stap de andere ruimtes te gaan schilderen. Op die manier kunnen de medewerkers van het kantoor tijdens onze werkzaamheden gewoon doorwerken en daarmee voldoen we aan een wens van de opdrachtgever.’


De juiste producten
‘Als schilder kies ik voor producten waar ik fijn mee werk en waarmee ik een goed resultaat behaal. En dat is precies de reden waarom ik voor Sigma S2U Nova heb gekozen. Deze vernieuwde primer en lakken zijn namelijk eenvoudig te verwerken, ze vloeien goed, de lak oogt prachtig, de eindlaag staat er vol bij en ik merk dat de dekking is verbeterd, waardoor ik als schilder efficiënter kan werken.’

Kwastapplicatie én spuitvariant
‘Een ander groot voordeel van Sigma S2U Nova is de spuitapplicatie. Dit project in Den Haag bevat namelijk diverse onderdelen waarbij ik de lak kan spuiten, bijvoorbeeld bij de binten in het souterrain. Hierdoor breng ik in één handeling twee laagdiktes aan en dat werkt natuurlijk een stuk sneller. De Sigma S2U Nova Spray is nagenoeg gelijk aan de kwastapplicatie en daarmee onderscheidt Sigma zich van de concurrentie.’Sparren met Sigma
‘Bij mijn keuze voor de te gebruiken primer en lakken houd ik rekening met de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied.Toen ik vanuit Fonds 1818 deze opdracht kreeg, heb ik dan ook meteen contact opgenomen met Hugo de Vries van Sigma. Hij is een sparringpartner, hij denkt met me mee en samen bespreken we met welke producten ik zowel een kwalitatief goed resultaat kan behalen én efficiënt kan werken.’


Commercieel medewerker buitendienst Hugo de Vries adviseert Sigma S2U Nova.

De voordelen van Sigma S2U Nova
Hugo de Vries, commercieel medewerker buitendienst bij Sigma. ‘Door mijn vele contacten met schilders weet ik precies waar zij naar op zoek zijn, namelijk een eenvoudig aan te brengen laklaag die goed dekt en vloeit, snel droogt en het schilderwerk optimaal beschermt tegen huidvet, krassen en slijtage. Daarom hebben we in ons laboratorium in Amsterdam de binnenlak Sigma S2U Nova ontwikkeld. Dit is een watergedragen lak met de unieke LTA+-technologie die het houtwerk optimaal beschermd. Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan gebruiksgemak. De lak is niet alleen eenvoudig aan te brengen, de dekking is ook verbeterd, hij droogt snel én de lak heeft een lang kleurbehoud. En zoals Patrick al aangaf is er naast de kwastapplicatie ook een verspuitbare variant, de Sigma S2U Nova Spray.’


Kwalitatief en efficiënt
Patrick Musterd: ‘Alle wensen die ik als schilder heb, heeft Sigma in één product samengevoegd. Ik ben trots dat ik als een van de eerste schilders in Nederland met de vernieuwde Sigma S2U Nova mag werken voor deze opdracht van Fonds 1818. Dankzij Sigma S2U Nova werken mijn jongens en ik met producten waarmee we de klus goed kunnen klaren en daar is opdrachtgever Fonds 1818 natuurlijk ook blij mee. Dat is nou precies wat wij met onze doelstelling “het best mogelijke resultaat” bedoelen.’

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht