Volgende Vorige
Zorg 2018 Sigmapearl Clean Sigmatex Superlatex PPG Wood Finishes Utrecht

Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum is het nationale centrum voor kinderoncologie in Nederland. Alle kinderen met de diagnose kanker komen naar dit centrum waar zorg en onderzoek plaatsvinden. Op 18 mei namen de eerste jonge patiënten hun intrek en op 5 juni 2018 verricht Koning Máxima de officiële opening op De Uithof.

Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

In 2016 is de bouw van het centrum gestart. Bij het maken van het ontwerp hebben ouders en kinderen een grote rol gespeeld. Er is een kinderadviesraad ingesteld. Kinderen van vijf tot achttien jaar, die óf zelf kanker hebben gehad óf een broertje of zusje hebben met kanker hebben inspraak gehad in het ontwerp van het ziekenhuis.

Het gebouw kent speciale voorzieningen voor kinderen en ouders, zoals ouder-kind kamers waar ouders en kinderen dag en nacht dicht bij elkaar kunnen zijn en tegelijkertijd beiden beschikken over een eigen ruimte met voorzieningen.

 


De voorgeschreven muurverven zijn Sigmapearl Clean Matt en Sigmatex Superlatex Matt. Sigmapearl Clean is een goed reinigbare en desinfecteerbare muurverf dankzij de Easy Clean Technologie, dermate geschikt als toepassing in ziekenhuizen.

De eikenhouten binnekozijnen en -puien op dit project zijn vanuit Timmerfabriek Rihado met een watergedragen blank aflaksysteem van PPG Wood Finishes, de TE323QT Satin, behandeld.
 

Betrokken partijen