Complex Woonstad Rotterdam

Aan de rand van Rotterdam-West ligt de Hofstedestraat. Een volksstraat waar portiekflats afgewisseld worden met appartementencomplexen, waaronder het complex van woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Het wooncomplex bestaat uit 42 woningen, gebouwd in 1996. Drie jaar geleden bleken de kozijnen van het pand toe aan vervanging. Een klus waar Kloet Onderhoud, expert in vastgoedonderhoud, mee aan de slag ging in samenwerking met Infinity Repair. In de video: Het duurzame karakter van deelvervanging wordt dit project toegelicht en laten we zien hoe de kozijnen zijn vernieuwd door middel van deelvervanging.
 
Vastgoedonderhoud- en interieurspecialist Kloet Onderhoud heeft voor dit complex een kwaliteitsberekening gemaakt. Hiermee werd het verschil tussen het volledig vervangen van kozijnen en deelvervanging berekend. Uit deze berekening bleek dat het plaatsen van deelelementen niet alleen voordeliger was, het is ook een duurzame oplossing. Dax van Tol, projectleider Kloet Onderhoud: “Wij hebben Infinity Repair, expert in deelvervanging, gevraagd om mee te werken aan dit project. Samen hebben wij het project op taakstapniveau uitgedacht.”

 
 

Proces van deelvervanging

Bij deelvervanging wordt er tijdens de onderhoudswerkzaamheden gekeken naar de te onderhouden onderdelen. Wanneer het kozijn gedeeltelijk aan het rotten is wordt er een onderdeel vervangen, in plaats van dat er een compleet nieuw kozijn in komt. Infinity Repair verzorgt, in nauwe samenwerking met Sigma, de deelvervanging van het wooncomplex van Woonstad Rotterdam. Nico Heijmen, directeur Infinity Repair: “Wij staan voor hoogkwalitatieve deelvervanging van houten kozijnen door het gebruik van Accoya® hout in samenwerking met PPG Wood Finishes, afgewerkt met Sigma S2u Allure.”
 

Samenwerking

De samenwerking tussen Infinity Repair en Sigma is volgens Sigma Expert Peter Neuteboom logisch. Peter: “Wij denken mee met klanten op basis van onderhoudsvraagstukken die de eigenaar van vastgoed heeft. Wij zorgen voor onderhoud technische voorspelbaar- en beheersbaarheid.” Sigma helpt klanten inzicht geven in de behoefte van het complex met behulp van de levensduurindicator. Peter: “We bekijken de risicogebieden op basis van de behoefte van het complex en de strategie van de eigenaar.”
 

Voordelen

Naast een voorspelbaar onderhoudsscenario zijn er ook andere voordelen aan deelvervanging verbonden. Zo zorgt deelvervanging voor CO2-reductie, omdat er niet onnodig materiaal wordt vernietigd en is het duurzaam vanwege de bio-based materialen. Een maatschappelijk voordeel is dat het minder overlast voor de huurder geeft. Daarnaast zijn er financiƫle voordelen aan gebonden. Zo is er een kostenreductie van 30 tot 40 procent en rek je de onderhoudscyclus op van 6 naar 8 jaar.
loader