Op reis met Sigma: Italië


Het is bouwvak! De komende paar weken kun je even lekker bijkomen van een ongetwijfeld drukke werkperiode. En wil je er graag op uit, maar weet je nog niet precies waarnaartoe? Dan geven wij je graag een aantal leuke reistips. In onze blog ‘Op reis met Sigma’ nemen we je elke week mee naar verschillende landen op zoek naar de leukste plekken met een Sigma-tintje. Deze week: Italië!


Startpunt: Milaan

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Italië en Milaan, maar we beginnen onze reis bij een muurschilderingenverzameling die geïnspireerd is op wintersport! Deze muurschilderingen, die je kunt vinden in de Villaggio dei Fiori-buurt van Milaan, zijn helemaal gemaakt met Sigma Coatings-producten. De komende jaren zullen er nog 28 muurschilderingen bij komen, dus ook bij toekomstige bezoeken aan La Bella Italia blijft deze buurt de moeite waard.

Verder vind je in Milaan natuurlijk genoeg andere mooi bezienswaardigheden, zoals diverse kathedralen, het schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’ van Da Vinci (te vinden in de Gotische Santa Maria delle Grazie) en kun je er heerlijk winkelen en uit eten (vooral ‘s avonds is Naviglio zeer de moeite waard!). En ben je de stad even zat, dan is een uitstapje naar het Como-meer op nog geen half uurtje rijden zeker de moeite waard.


Tussenstop I : Pesaro

Dat veel grote kunstschilders uit Italië komen, is ook vandaag de dag nog te zien. Onderweg van Milaan naar Napels vind je namelijk de prachtige kustplaats Pesaro, uitgeroepen tot Italiaanse Cultuurhoofdstad van 2024. Even de pootjes afkoelen in het koele zeewater is zeker een aanrader, want de rest van de stad verken je het beste te voet. Naast diverse monumenten die ons herinneren aan het verleden, zoals het indrukwekkende tweedewereldoorlogmonument op het Piazza del Popolo vind je ook de prachtige muurschildering ‘Vita, un muro per l'età’ (Het leven, een muurschildering over ouder worden) die helemaal is gemaakt met SIGMA® Façade Topcoat Satin, zodat het bestand is (en blijft) tegen heftige weersomstandigheden, zoals de brandende Italiaanse zon.
 

 

Tussenstop II : Matera

In volle vaart van Pesaro naar Napels rijden is nogal een tocht. Daarom hebben we nog één tussenstop gepland, die weliswaar iets zuidelijker ligt dan Napels, maar absoluut de moeite waard is om voor om te rijden: Matera. Deze stad bestaat uit twee delen, de moderne stad op de vlakte en het oude stadsdeel, dat voor een groot deel is uitgehouwen uit de bergwand. De oorsprong van deze uitgehouwen bergwoningen stamt al uit de Prehistorie! En ben je begin juli in de stad? Dan maak je ook de jaarlijkse ‘Madonna della Bruna’-viering mee, waarbij een beeld van deze heilige door de stad wordt gedragen, inclusief praalwagen die volgens de traditie door de menigte wordt vernield als het beeld in de kerk is teruggeplaatst. Een hele belevenis! Naast deze historische bezienswaardigheden, vind je in Matera ook het Hotel La Suite. Niet alleen een heerlijk hotel om luxe in te overnachten, maar ook een hotel met een Sigma-tintje: het hele hotel heeft kleurbeleving een belangrijk onderdeel gemaakt van het interieur en daarvoor PPG-Sigma-producten gebruikt.


Ga jij naar Italië deze bouwvak en ga jij naar één van deze locaties? Stuur ons dan jouw bouwvakantiekiekje op of tag ons via social media. Nog niet helemaal overtuigd? Volgende week gaan we weer op reis en bezoeken we een ander land!


loader