Op reis met Sigma: Frankrijk


Het is bouwvak! De komende paar weken kun je even lekker bijkomen van een ongetwijfeld drukke werkperiode. En wil je er graag op uit, maar weet je nog niet precies waarnaartoe? Dan geven wij je graag een aantal leuke reistips. In onze blog ‘Op reis met Sigma’ nemen we je elke week mee naar verschillende landen op zoek naar de leukste plekken met een Sigma-tintje. Deze week: Frankrijk!


Startpunt: Parijs

Onze Franse trip gaat niet traditioneel zuidwaarts richting de Middellandse Zee, maar juist richting het Westen. Want ook op de route richting de Noordzee kun je genieten van La Douce France. We starten onze trip in de Franse hoofdstad Parijs, waar je naast de traditionele Eiffeltoren en wellicht een bezoekje aan Disneyland ook een ritje kan maken langs of zelfs onder de ‘Axe Historique’, een lijn van historische en monumentale gebouwen door de stad. In deze lijn vind je de bekende Arc de Triomphe, de Piramide van het Louvre én de Grande Arche de la Fraternité. Deze laatste is wellicht minder bekend, maar daarom niet minder mooi. Bovendien wordt dit gebouw onderhouden met PPG-Sigma-producten, waardoor deze natuurlijk nog eens extra goed uit de verf komt.
 


Saint-Malo

Op weg naar de westkust maken we een stop in Saint-Malo, een middelgrote havenstad. Aan de klassieke stadsmuur met grote toegangspoort vind je het kasteel dat tegenwoordig dienstdoet als gemeentehuis. Over de stadsmuur, of beter gezegd de stadswallen kun je helemaal rondom de stad lopen. Niet alleen heb je daardoor prachtig uitzicht over de historische binnenstad, maar ook over het water. Binnen de muren is natuurlijk ook van alles te zien en te beleven. Zo vind je er het Hôtel France & Chateaubriand, een statig hotel, vlakbij de stadspoort. Het hotel wordt onderhouden met PPG-Sigma-producten en biedt logees niet alleen uitzicht over de stad, maar door de hoogte ook uitzicht over zee, mits je de juiste kamer boekt natuurlijk.
 

 

Créac’h Vuurtoren, Ouessant

In het uiterste westerpuntje van Frankrijk, op het eiland Ouessant, vind je niet alleen rust, maar ook de prachtige vuurtoren uit 1863. In 1888 kreeg de vuurtoren een elektrische lamp die, omdat de vuurtoren op een eiland staat, moest worden aangedreven door een eigen elektriciteitscentrale. Daardoor is deze vuurtoren (nog steeds!) de meest krachtige vuurtoren ter wereld met een bereik van wel 60 km. En de krachtige kleuren op de buitenkant dragen daar natuurlijk ook aan bij; deze zijn namelijk van PPG-Sigma!


Ga jij naar Frankrijk deze bouwvak en ga jij naar één van deze locaties? Stuur ons dan jouw bouwvakantiekiekje op of tag ons via social media. Nog niet helemaal overtuigd? Volgende week gaan we weer op reis en bezoeken we een ander land!


loader