Op reis met Sigma: Engeland


Het is bouwvak! De komende paar weken kun je even lekker bijkomen van een ongetwijfeld drukke werkperiode. En wil je er graag op uit, maar weet je nog niet precies waarnaartoe? Dan geven wij je graag een aantal leuke reistips. In onze blog ‘Op reis met Sigma’ nemen we je elke week mee naar verschillende landen op zoek naar de leukste plekken met een Sigma-tintje. Deze week: Engeland!


Startpunt: Liverpool

We beginnen onze Sigma-reis in Liverpool. Deze grote havenstad met meer dan een half miljoen inwoners is vooral bekend als ‘hometown’ van the Beatles en natuurlijk als thuishaven van Everton en Liverpool. Naast een bezoekje aan Anfield, is ook het oude havengebied zeker de moeite waard om te bezoeken. En net zoals in alle andere dorpen en steden in Engeland kun je in Liverpool ook zeker terecht voor een lekkere pint in één van de pubs. Een andere mooie eyecatcher is ‘The Spine’, een groot gebouw dat zich door het innovatieve ontwerp één van de gezondste gebouwen om in te wonen en te werken ter wereld mag noemen. Van binnen is het gebouw bijvoorbeeld geschilderd met Air Pure, duurzame verf van PPG merk Johnstone’s, die de luchtkwaliteit verbetert.


Derby

Onze volgende bestemming is Derby, zo’n 160 km ten zuidoosten van Liverpool. Deze middelgrote stad met zo’n 250.000 inwoners is de hoofdzetel van luxe-automerk Rolls Royce. De stad, die een rijke industriële geschiedenis heeft, heeft ook een link met Sigma. Het projectteam dat de Derby Silk Mill in 2021 heeft getransformeerd (voor maar liefst 18 miljoen euro) tot het moderne ‘the Museum of Making’ heeft namelijk de Johnstone’s Painter of the Year award 2020 gewonnen (supreme winner). Het museum is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken voor iedereen die houdt van technologie, wetenschap en kunst.


Birmingham
 

Miljoenenstad Birmingham is tegenwoordig misschien nog wel het meest bekend als de thuisbasis van de Peaky Blinders uit de gelijknamige Netflix-serie. Het is dan ook zeker de moeite waard om de bekende plekken uit de serie in het echt op te zoeken! Toch is Birmingham meer dan de grijs-grauwe industriestad uit de serie. Het kleurrijke Resorts World-winkelcentrum midden in de stad is bijvoorbeeld een vrolijkgekleurd toonbeeld van moderne bouwkunst. En de binnenmuren zijn ook nog eens geschilderd met Egg Shell-kleuren van Johnstone’s.


Londen
 

Een bezoek aan Engeland kan natuurlijk niet eindigen, zonder hoofdstad Londen aan te doen. In Londen en omgeving is ontzettend veel te zien en te doen, of je nu van uitgaan, musea, sport of natuur houdt. Twee highlights die je wat ons betreft echt even moet bezoeken:

  • Wembley Stadium

Even buiten het centrum in de wijk Wembley ligt het gelijknamige stadion. Dit stadion, het tweede grootste van Europa, waar onder meer het nationale elftal traint, is onderdeel geweest van vele legendarische sport- en muziekprestaties. De Live Aid-concerten in ‘85, Champions League-finales en EK- en WK-wedstrijden hebben hier allemaal plaatsgevonden. Reden genoeg dus voor een bezoekje. Bovendien is de buitenkant behandeld met PPG Steelguard en Sigmacover verf.

  • Alexandra Palace

Alexandra Palace, of Ally Pally voor locals, is een grote evenementenhal in Alexandra Park. Het heeft niet alleen een indrukwekkend voorkomen aan de buitenkant, maar heeft ook binnenin een zeer grote horizontale muurschildering. En ergens mogen wij door ook een beetje trots op zijn; de schilderingen zijn namelijk aangebracht met Johnstone’s Trade Coatings.

Ga jij naar Engeland deze bouwvak en ga jij naar één van deze locaties? Stuur ons dan jouw bouwvakantiekiekje op of tag ons via social media. Nog niet helemaal overtuigd? Volgende week gaan we weer op reis en bezoeken we een ander land!


loader