Amphia Ziekenhuis

Aannemersconsortium Four Care en Amphia tekenden voor de nieuwbouw van een topklinisch opleidingsziekenhuis dat dankzij een sterk multidisciplinair concept straks betere zorg zal kunnen bieden aan patiënten in en rondom Breda. Four Care consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en zal zorg dragen voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw.
 
Het ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 m² zal naar verwachting in 2019 haar deuren openen.
Voor het Amphia ziekenhuis is gekozen voor een locatie in het centrum van Breda waarin bestaande bouw met nieuwbouw wordt gecombineerd. Hierdoor ontstaat een zorglocatie van in totaal 128.000 m², waarin medisch specialistische ziekenhuiszorg van de hoogste kwaliteit wordt geleverd. Het nieuwe ziekenhuis, waar 40.000 opnamen per jaar plaatsvinden, biedt straks plaats aan ruim 4.500 medewerkers en medici.
 
Ca. 100.000 meter muren (wanden en plafonds) worden geschilderd door Van Vonderen Bergeijk. Verschillende Sigma producten zijn toegepast zoals Sigma S2U Nova Primer/Satin/Gloss; Sigmapearl Clean Matt/Satin; Sigma Superlatex Matt/Satin en ca. 83.000 m2 glasweefsel standaard ruit project fijn. Dit alles om een veilige omgeving voor patiënten te bieden en natuurlijk een plezierige werkplek voor de medewerkers en medici. Want een nieuw ziekenhuis is veel méér dan een aantal muren en een dak.
 

Betrokken partijen

  • Schilder: van Vonderen, Bergeijk
  • Aannemer: Four Care
  • Projectdirecteur: Frank Brekelmans
  • Landelijke Coördinator Projecten Sigma Coatings: Dennis Bakker
loader