Pontsteiger


Pontsteiger, het icoon van de Houthaven in Amsterdam

Houthaven in Amsterdam ondergaat een hele transformatie. Vroeger was het een losplaats voor vrachtschepen, momenteel wordt er hard gewerkt om de buurt te transformeren in een hip en levendig woon- werkgebied met veel voorzieningen als restaurants, cafés en scholen.
Pontsteiger is dé blikvanger van de Houthaven. Het 90 meter hoge gebouw heeft een uniek ontwerp en is gelegen aan het IJ. In het gebouw zijn 66 luxe koopwoningen en 252 huurwoningen gehuisvest.
Residential Services: In het paviljoen op de begane grond van Pontsteiger is een verscheidenheid aan voorzieningen en horeca, die extra services aan bewoners bieden. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant of een wasserette. De entrees van de horeca bevinden zich aan het binnenplein, de terrassen liggen aan de buitenzijde aan de waterkant.
 

Sigma producten toegepast

Het project is gestart in 2015 en loopt nu bijna op z’n einde. VAB Volendam en schildersbedrijf Groenenboom te Rotterdam zijn betrokken geweest bij het schilderwerk. Verschillende Sigma producten zijn toegepast. Voor het houtwerk werd er gekozen voor Sigma S2U Nova Satin en Spray Satin. Ook kon Sigma S2U Allure Gloss niet ontbreken, de duurzame lak die zorgt voor een langere onderhoudsinterval. Verschillende beitsen zijn toegepast, maar ook muurverven zoals Sigmapearl Clean Matt (de extreem reinigbare muurverf).
 

Winnaar van de internationale buildingSMART Award 2018

Pontsteiger is volledig met open BIM-standaarden ontwikkeld en gebouwd. Bij Pontsteiger is vanaf de start gekozen voor het open BIM-gedachtegoed, met als rode draad dat het samenwerken op een gestructureerde en eenduidige wijze kan leiden tot het verhogen van de integraliteit van de verschillende onderdelen, versnellen van afstemming, faciliteren in prefabricatie en het verhogen van de kwaliteit en veiligheid tijdens het bouwen.
 

Betrokken partijen

  • Stukadoor en schilderwerk: VAB Afbouwgroep, Volendam
  • Schilderwerk: Schildersbedrijf Groeneboom, Rotterdam
  • Opdrachtgever/Ontwikkelaar: Dura Vermeer Vastgoed en Bouwbedrijf de Nijs
  • Uitvoering: Dura Vermeer Bouw Midden West, Cruquius en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen, Warmenhuizen
  • Ontwerp: Arons & Gelauff Architecten, Amsterdam
loader