VIDEO: Ontdek welke innovaties Sigma leverde voor Amphia Ziekenhuis

Het Amphia ziekenhuis in Breda is opgevat als een ‘healing environment’ waarin alle gebouwaspecten bijdragen tot het comfort en het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Zelfs bij de keuze van de lak en muurverf werd niets aan het toeval overgelaten. “In de zorgsector gelden zeer specifieke eisen”, weet Leon Jansen, Regio Manager Architectural Coatings bij PPG, dat speciaal voor dit project zijn meest innovatieve muurverven en lakken inzette.

Lak & muurverf koppelt zorgspecifieke eisen aan esthetiek

“Op basis van toegespitste R&D en deskundige feedback van bouwheren, architecten en andere bouwactoren zetten we sterk in op de ontwikkeling van hygiënische oppervlakken die zeer goed reinigbaar zijn, maar die tegelijk ook bijdragen tot de esthetiek en sfeerbeleving. Verven voor de zorgsector mogen geen vluchtige organische stoffen of weekmakers bevatten, mogen geen kwalijke geurtjes afscheiden en moeten een hygiënisch, vuilafstotend oppervlak hebben, zij het zonder in te boeten aan technische en mechanische capaciteiten. Een delicaat evenwicht.”
 
100 000 m² wanden en plafonds werden geschilderd door Van Vonderen Bergeijk. Verschillende Sigma producten zijn toegepast zoals Sigma S2U Nova Primer, Satin & Gloss. Een watergedragen lakkenassortiment dat handvetresistent is en zo het ontstaan van vuile vlekken tegengaat. Voor de muren en plafonds werd er gewerkt met Sigmapearl Clean Satin / Matt en Sigma Superlatex Satin / Matt zowel in neutraal wit als in fellere kleuren. Deze muurverven zijn goed reinigbaar zonder glimmende vlekken te veroorzaken.
loader