Traditie en vernieuwing:
het 2023 van Sigma

Het afgelopen jaar was weer een bruisend jaar voor Sigma. Met talloze initiatieven, innovaties en evenementen gaven wij het jaar de nodige kleur. Groot nieuws voor ons eigen personeel was natuurlijk de verhuizing in 2023 van ons hoofdkantoor van Uithoorn naar Amsterdam. Ook vermeldenswaard is dat wij een 5-jarige sponsorovereenkomst met Koninklijk Theater Carré sloten. Met onze kleurexpertise zijn we de perfecte partner voor Carré met haar iconische kleurpaletten zoals de rod­e zaal en de rondgang met de vele gekleurde accenten.

Maar natuurlijk gebeurde er nog veel meer. Hieronder een kleine selectie.

Nationale Schildersdag

Zo organiseerden wij In het voorjaar weer onze jaarlijkse Nationale Schildersdag. Deze dag is een eerbetoon aan alle vakschilders die dagelijks de handen uit de mouwen steken om Nederland weer een stukje mooier maken. Maar liefst 500 collega's van Sigma trokken door het hele land en deelden meer dan 65.000 stroopwafels, 20.000 bloemzaadsticks en kleurwaaiers uit om deze speciale dag te vieren. En dat werd door jullie gewaardeerd!

Vaksjaak Podcast

Was de Nationale Schildersdag alweer toe aan 20ste editie, gloednieuw was de lancering van een eigen podcast waarin de wereld van de vakschilder centraal staat. In verschillende afleveringen lieten we alles wat op, onder en naast de steiger gebeurt de revue passeren.

Spin in het web van de Vaksjaak Podcast is schilder Ruben van der Kruis, meervoudig winnaar van de Nationale SchildersVakprijs, met een groot netwerk in zijn vakgebied. Als gastheer en presentator ontving hij tal van gasten uit en rond de schilderswereld.

Onze bedoeling was om de podcast net zo gevarieerd en kleurrijk te maken als het schildersvak zelf. Afgaand op jullie enthousiaste reacties zijn we daar aardig in geslaagd.

Mirror Finish

Ruben is ook een gepassioneerd ambassadeur van de zogenaamde ‘mirror finish’: een oppervlakte zo behandelen dat je in een geschilderde deur kunt checken of je haar nog goed zit. Sigma deelt zijn enthousiasme en organiseerde in 2023 tijdens de Sigma EigenZaak-avonden meerdere workshops, waar deze bijzondere techniek uit de doeken werd gedaan.

Next Gen

Natuurlijk hadden we ook aandacht voor de toekomstige generatie schilders. De jeugd heeft immers de toekomst. Dat geldt zeker voor het schildersvak. Aangezien de beroepsgroep steeds meer vergrijst, is er een grote behoefte aan jongeren die weer vaker kiezen voor de kwast, roller of spuit. Er is werk genoeg. Maar de vraag is natuurlijk: hoe maak je meer jongeren enthousiast voor dit prachtige vak?

In een poging om jonge geesten te inspireren organiseerde Sigma de Next Gen Week. Op verschillende locaties konden leerlingen op verschillende manieren kennismaken met de wereld van het schildersvak.

Tijdens diverse informatiebijeenkomsten konden leerlingen zelf ervaren dat het beroep allesbehalve saai, stoffig en simpel is. Zeker tegenwoordig niet, nu het vak te maken heeft met verschillende uitdagingen van deze tijd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken als duurzaamheid en technische innovatie.

Sigma gaat met vertrouwen en ambitie deze uitdagingen aan. Ook in 2024 schilderen wij samen met jou aan een kleurrijke en mooie toekomst!

loader