Na een jaar van thuisblijven en te weinig fysieke contactmomenten in 2020 en 2021, verlangen consumenten naar authenticiteit, natuur en betekenisvolle menselijke interactie na een leven in een voornamelijk digitale wereld. Vandaag introduceerde Sigma Coatings zijn kleur van het Jaar 2022: Olive Sprig (PPG1125-4) - een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur. Deze kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na. Olive Sprig is een ontspannen, maar verleidelijk groen dat het gevoel van verzachtende aloë vera of een geurige plant nabootst - en elke ruimte opfleurt met natuurlijke levendigheid. Olive Sprig is een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt en past in vrijwel elke omgeving. 
 
 

“Zoals velen van ons weten na een jaar van opsluiting, is de makkelijkste manier om je mentaliteit te veranderen, het veranderen van je omgeving. Terwijl we trainingsbroeken inruilen voor straffe schoenen, recepten inruilen voor reservaties en een avondje thuis inruilen voor een avondje uit, verschuiven ook onze voorkeuren voor verfkleuren”, zegt Jan Dekeyzer, Marketing Manager kleur bij Sigma Coatings. “Doe-het-zelvers en professionele schilders worden moe van de strakke, neutrale paletten van gisteren en kiezen voor kleur in alle vormen. Noem het rebellie, maar wij zijn zeker voor de heropleving van optimistische kleuren die ons meeneemt naar een nieuw tijdperk van woninginrichting.”
 
Olive Sprig leent zich om gecombineerd te worden met natuurlijke materialen, en staat prachtig naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes. Huiseigenaren en professionals kunnen ook inspiratie opdoen uit deze kleur door het gebruik van vloer tot plafond smaragdgroene tegels in een badkamer, het opnemen van een luxe fluwelen groene bank in de woonkamer, of dompelen het huis in planten in een verscheidenheid van vormen, kleuren en maten.
 
Bovendien zijn huiseigenaren, na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand, overgestapt van open woonconcepten naar individuele kamers om privacy te creëren en werk en privé gescheiden te houden. Voor wie wat meer afscheiding nodig heeft, is het verven van een muur of hoekje in een andere kleur dan de rest van de kamer een eenvoudig, betaalbaar project dat een ruimte onmiddellijk kan transformeren en kan helpen bij het creëren van grenzen in uw huis die zullen veranderen en zich zullen aanpassen naarmate ons leven verandert.

 
Bekijk de mogelijkheden om deze kleur zelf te testen >
loader