0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

15 augustus 2013

Sigma Colours of Life - Opgroeien en Leren

Sigma Colours of Life - Opgroeien en Leren

15 augustus 2013

Sigma brengt kleuradviesboek ‘Opgroeien & Leren’ uit als onderdeel nieuwe Colours of Life filosofie 

Kleurgebruik in de onderwijssector is mede bepalend voor de beleving en kan een positieve rol hebben op de prestaties van zowel de leerlingen als het personeel.Dat blijkt uit semi-wetenschappelijk onderzoek van Sigma dat is gebundeld in het nieuwe kleuradviesboek Opgroeien & Leren. Sigma Coatings introduceerde onlangs haar Colours of Life-filosofie waarin mens en beleving centraal staan. Colours of Life geeft inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en hoe kleur het leven en functioneren van mensen op een positieve manier kan beinvloeden. Op basis van deze kleurenfilosofie zijn er inmiddels 4 kleuradviesboeken verschenen die helpen bij het opstellen van functionele, belevingsgerichte kleurplannen. 

Het kleuradviesboek ‘Opgroeien & Leren’ brengt de verschillende functies van ruimten in onderwijsinstellingen in kaart. Voor elke functie wordt vervolgens de vraag gesteld welke beleving hij moet oproepen bij leerlingen, docenten, medewerkers en bezoekers. Op basis daarvan zijn kleurplannen ontwikkeld, inspirerende kleurencombinaties die zijn gebaseerd op de 8 kleurgroepen van Sigma. Alle combinaties zijn met zorg samengesteld door kleurexperts van Sigma op basis van jarenlange ervaring en professionele kleurkennis.

De kleurencombinaties in het kleuradviesboek zijn te gebruiken als uitgangspunt bij het samenstellen van kleurenpaletten in bestaande en nieuwe ruimten. Ze houden rekening met het totaalplan, de uitstraling van de school en de al in een ruimte aanwezige kleuren. Zo is het uitgangspunt voor het schoolrestaurant/de kantine een uitnodigende en stimulerende sfeer, stralen studieruimten rust uit en bevordering van de concentratie, zijn de hal en entree luchtig en uitnodigend met een heldere uitstraling en is de speelplaats geborgen. De voorbeelden in het boek zijn praktijkgericht en komen uit zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Sigma verzamelt al jaren informatie over kleur en het effect ervan op de mens. Het draait om evenwicht tussen situatie, omgeving, gebouw, inrichting, verlichting, kleur en vooral de mens als gebruiker. Sigma legt  wetenschappelijke gegevens over kleur structureel vast. Samenwerking met onder meer architecten, wetenschappers en kleurspecialisten leverde een schat aan kennis op die zich nu heeft vertaald in Colours of Life. Sigma is het enige bedrijf ter wereld dat de kleurenfilosofie zo ver heeft doorgevoerd.

Voor veel meer informatie, kleurtrainingen en –advies zie https://www.sigma.nl/kleur.aspx. Voor het bestellen van de kleuradviesboeken – en dus ook ‘Opgroeien & Leren’ – stuur een email naarinfo@sigma.nl.

Sigma Coatings is een van de toonaangevende merken van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen. Voor meer informatie, ziehttps://www.ppg.com en www.sigma.nl.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht