0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

30 november 2012

Sigma introduceert verbeterde Sigma S2U Gloss voor alle seizoenen

Sigma introduceert verbeterde Sigma S2U Gloss voor alle seizoenen

30 november 2012

Betere verwerkbaarheid en droging, gevaar blaasvorming sterk gereduceerd

Sigma Coatings uit Uithoorn heeft deze maand een nieuwe, sterk verbeterde Sigma S2U Gloss voor vier seizoenenonderhoud op de markt gebracht. Zo droogt de hoogglans lakverf bijvoorbeeld nog sneller bij lage temperaturen . Ook de verwerkbaarheid is aanzienlijk verbeterd door een mooiere vloei en langere ‘open tijd’. De bekende eigenschappen van Sigma’s S2U Gloss zoals kleur- en glansbehoud zijn onveranderd goed.

Door de soepelere verwerking is het veel makkelijker voor schilders om de geadviseerde laagdikte aan te brengen (dus niet teveel laagdikte). De mooie vloei, langere ‘open tijd’ in de zomer en de prima (door)droging bij lage temperaturen betekent het hele jaar door ‘lezen en schrijven’ met één product. Het gevaar van blaasvorming is bovendien vrijwel tot nul gereduceerd.

De snellere (door)droging heeft vooral bij lagere temperaturen in herfst en winter ook voordelen voor de bewoners. Draaiende delen als ramen en deuren kunnen immers weer snel gesloten worden.

Sinds de introductie van een nieuwe generatie houtverven, die conform de Europese Richtlijn VOC2010 minder oplosmiddel per liter bevatten (maximaal 300 gr/l in plaats van 400 gr/l), heeft de schilder aan een ‘steviger’ lak moeten wennen. De professionele schilder schildert op gevoel. Met de nieuwe generatie 2010 verven brengt de schilder snel een te grote laagdikte aan. Echter, teveel verf opbrengen kent een aantal grote nadelen zoals een lager rendement, de (door)droging duurt langer - vooral bij lagere buitentemperaturen - en er kunnen bij warm weer blaasjes ontstaan op grofporige houtsoorten als Meranti. Dat probleem heeft Sigma nu dus aangepakt, maar met behoud van de beste duurzaamheid (kleur- en glansbehoud) in de markt.

Sigma Coatings is een van de toonaangevende merken van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen. Voor meer informatie, zie https://www.ppg.com en www.sigma.nl .

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht