Kleur en theorie

Dagen: 1 dag
Kosten: € 195,00 (per cursist)
Max. deelnemers: 20

Verf en kleur gaan hand in hand. Maar hoe kies je de juiste kleur? Daarvoor heeft u kleurenkennis nodig. De kleurtrainers maken de abstracte en onbewuste beleving van kleur concreet. Zij leggen u uit wat de impact is van kleur in ons dagelijks leven en hoe kleuren onze beleving beïnvloedt. De trainers gaan eeuwen terug naar de ontstaansgeschiedenis van kleur en eindigen bij manipulatief kleurgebruik. Ook wordt de kleurentaal geleerd aan de hand van het kleursysteem NCS. Antwoord wordt gegeven hoe het is om te gaan met de dimensies kleurtoon, lichtheid en verzadiging. De manier waarop de kleuren zijn gecombineerd, maken duidelijk hoe kleuren met elkaar samenhangen en zijn te ordenen. Met die wetenschap kijkt u op een nieuwe manier naar interieurs van woningen en naar de gebouwde omgeving.

Voor wie?
De training is voor iedereen die te maken heeft met kleur, waaronder schilders, retailers, architecten en beroepen die betrokken zijn bij het nemen van beslissingen op het gebied van kleur.

Leerdoelen
U krijgt inzicht in de betekenis van kleur en wat een kleur kan beïnvloeden, zoals de combinatie met andere kleuren, licht, vorm, volume, structuur en natuurkundige wetmatigheden. U leert waarom en hoe kleur ons beïnvloedt. Door bewust naar kleur te kijken, legt u de basis om met kleur te kunnen werken. U begrijpt de samenstelling van kleurcombinaties, kleurenwaaiers en kleurenpaletten.

Aanpak
Aan de hand van een visuele presentatie krijgt u voorbeelden en vergelijkingen waar u waarschijnlijk dagelijks aan voorbij gaat. U past de theorie toe met verschillende oefeningen.

Uw voorkennis
U heeft geen specifieke voorkennis nodig. Aan het eind van de dag ontvangt u een naslagwerk.

Tijd en locatie
Dagtraining van 10.00 tot 17.00 uur.

Prijs
De prijs is inclusief naslagwerk, lunch en € 65,- aan cursusmateriaal / excl. btw

Interesse?
De training wordt op aanvraag ingepland. Neem contact op met uw Sigma relatieverantwoordelijke of ga naar het dichtstbijzijnde Sigma verkooppunt.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht