Kleur en beleving

Dag: 1/2 dag, middag
Kosten: € 95,00 (per cursist)
Max. deelnemers: 20

Wat is de functie van een gebouw en zijn ruimtes en wie zijn de gebruikers? Wat is onze smaak? Welke gevoelens spelen een rol bij de beleving van een omgeving? Voor een huiskamer gelden immers weer andere wensen en voorkeuren dan in een ziekenhuis of in een werkomgeving. Deze overwegingen spelen een belangrijke rol bij het maken van een goed doordacht kleurenplan. Samen met de trainers zoekt u naar de onderbouwing. De training overstijgt het niveau van trendkleuren en gestileerde interieurs uit glossy woonmagazines. Aandacht wordt besteed aan de behoeftepiramide van Maslow, onder meer de basis van het inspirerende concept Colours of Life van Sigma. Met dit concept, toegesneden op de gemiddelde smaak en belevingswereld van de gebruiker, maakt u stapsgewijs een ‘persoons- en gebruikersgebonden’ kleuradvies.

Voor wie?
Voor professionals die een kleuradvies aan de klant willen onderbouwen en verklaren vanuit een ‘Emotioneel Programma van Eisen’, waaronder schilders, retailers, architecten en andere beroepen die nauw betrokken zijn bij het maken of meebeslissen van kleurontwerpen.

Leerdoelen
U krijgt inzicht in de fysieke en psychische invloed van kleur. Daardoor kunt u bewoners en gebruikers van gebouwen in hun woon, werk of leefomgeving adviseren in een kleurenplan.

Aanpak
Aan de hand van een visuele presentatie krijgt u voorbeelden en vergelijkingen uit onder meer de reclame. De theorie past u toe door te oefenen met kleurenmaterialen en kleuradviesboeken.

Uw voorkennis
Om deze training goed te kunnen volgen, heeft u de kennis nodig uit de training Kleur & Theorie. Geadviseerd wordt deze training te volgen met de training Kleur & Gereedschap.

Tijd en locatie
Halve dagtraining van 13.30 tot 17.00 uur.

Prijs
De prijs is inclusief naslagwerk, lunch en € 40,- aan cursusmateriaal / excl. btw.  Volgt u de training Kleur & Gereedschap en Kleur & Beleving op dezelfde dag, dan ontvangt u € 45,- korting op het totaalbedrag.

Interesse?
De training wordt op aanvraag ingepland. Neem contact op met uw Sigma relatieverantwoordelijke of ga naar het dichtstbijzijnde Sigma verkooppunt.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht