Houtrenovatie


Dagen: 1 dag
Kosten: € 225,00 (per cursist)
Max. deelnemers: 8

Als uitvoerende van houtrenovaties gaan we alle vormen van houtaantasting leren te herkennen en te herstellen. Daarvoor nemen we u mee de diepte in. Alle mogelijke reparatievormen worden behandeld. Aan de hand van bouwkundige gebreken wordt gekeken naar verschillende methoden van herstel. Diverse reparaties komen aan bod, waaronder het herstellen van een openstaande verbinding, pastareparatie, lamineren en het herstel van (wind)scheuren in houten ondergronden. U leert onder meer pastareparaties, verbindingshoekreparaties, werken met vlies en het herstel van beglazingafdichtingen uitgevoerd met stopverf.

Voor wie?
Schildersbedrijven, houtrotherstelbedrijven, bouw- en aannemersbedrijven, onderhoudsbedrijven en timmerbedrijven.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw Sigma-contactpersoon of met de afdeling Trainingen, bereikbaar via (0297) 54 13 55 of via trainingen.sales@ppg.com.

Leerdoelen
U leert over de eigenschappen van hout, de techniek achter epoxy, de eigenschappen van het Sigma Flexidur-assortiment en de veilige manier van toepassing. Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen, ontvangt u het certificaat ‘Sigma Flexidur Houtrenovatie’.

Aanpak
Minimaal 2 weken voor de cursusdag ontvangt u een uitnodiging om een e-learning te volgen. Dit gaat digitaal en kunt u op het moment dat u het past voltooien. De e-learning wordt afgesloten met een toets. De e-learning dient voltooid te zijn voor de cursusdag (minimaal 24 uur van te voren).
De cursusdag begint met een korte introductie en de mogelijkheid tot vragen stellen over de theorie die via de e-learning is aangeboden. Na ca. 1,5 uur vangt de praktijk aan. U gaat zelf aan de slag met diverse reparatiegereedschappen. Er worden diverse reparaties door u zelf bewerkt met het gereedschap en u gaat diverse soorten reparaties zelf uitvoeren. Gedurende de dag worden u praktijkvaardigheden beoordeeld door de cursusleider.

Uw voorkennis
U ontvangt 2 weken voor aanvang de e-learning. Deze theoretisch kennis heeft u nodig om de cursusdag te kunnen volgen.
 
Tijd en locatie
Dagtraining van 9.00 tot 17.00 uur.
De trainingen vinden in het voor- en najaar plaats bij Infinity Repair BV in Waddinxveen.

 

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht