0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

10 juni 2013

Sigmafloor nieuw assortiment

Sigmafloor nieuw assortiment

10 juni 2013

Sigmafloor omvat producten voor de afwerking van licht, middelzwaar en zwaar te belasten vloeren. Speciale toevoegingen zijn mogelijk ter verbetering van antislipwerking, het tegengaan van vergeling, ter vermindering van krasvorming of voor het aanbrengen van decoratieve effecten. Onlangs werd het vernieuwde Sigmafloor toegepast bij de renovatie van galerijflats aan de Peelstraat, Johan Huizinglaan en Jan Puntstraat in Amsterdam. De galerijvloeren zijn gerepareerd en geëgaliseerd met Sigma Mortar Primer en Mortar 2K EP en daarna voorzien van het sneldrogende, slijtvaste en duurzame Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss met antislipvoorziening.

Met Sigmafloor kunnen schilders en applicateurs alle vloeren, binnen en buiten, voorzien van de juiste bescherming. Het label biedt een overzichtelijk assortiment vloerproducten, verkrijgbaar in verschillende volumes en kleuren. De verpakkingen zijn dankzij hun opvallende kleur erg herkenbaar en bieden de gebruiker heldere productinformatie. De producten van Sigmafloor laten zich gemakkelijk en snel verwerken tot een fraai, robuust eindresultaat. De nieuw ontwikkelde assortimentsbrochure, geeft de verwerker snel inzicht in de producten.

Zie https://www.sigma.nl/assortiment/vloercoatings.aspx. Ook is er een kleurenkaart ontwikkeld met een uitgebreid kleurenpalet van 48 kleuren. De kleuren zijn gerangschikt volgens de vier Sigma kleurgroepen: Yellow Ocre, Natural Green, Cool Blue en Warm Red. Dit maakt het combineren met andere kleurtoepassingen zeer eenvoudig.
De renovatie van de galerijvloeren van de flats aan de Peelstraat, Johan Huizingalaan en Jan Puntstraat in Amsterdam is geheel uitgevoerd met producten uit het Sigmafloor-assortiment. ‘Er was onder meer sprake van onthechting van de bestaande coatinglagen, gietgallen en grindnesten’, aldus Wim van Cappellen, adviseur bij Sigma. ‘Daardoor was de vloer niet bestand tegen de grillen van het klimaat. Bovendien was de antisliplaag in de loop van de jaren grotendeels verdwenen.’ In overleg met de opdrachtgever werd besloten de bestaande verflagen geheel te verwijderen, de vloeren te repareren en egaliseren en vervolgens te voorzien van een volledig nieuw opgebouwd coatingsysteem in twee lagen. ‘Esthetica, duurzaamheid en veiligheid stonden voorop’, aldus Van Cappellen. ‘Vandaar dat hier is gekozen voor een robuust systeem in een gedekte blauwgrijze kleurtint met antislipvoorziening. Daarnaast was van belang dat de vloer weer snel beloopbaar moest zijn. Bewoners moeten zo snel mogelijk weer van en naar hun woningen kunnen.’

Met behulp van de Sigmafloor-reparatieproducten Sigma Mortar Primer 2K EP en Sigma Mortar 2K EP werd de ondergrond gerepareerd en uitgevlakt. Ter afwerking paste applicateur Robert Paulich van Paulich Vloeren uit Baarn het nieuwe Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss toe. Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss is een sneldrogend tweecomponenten vloercoatingsysteem, speciaal ontwikkeld voor toepassing op vloeren die snel weer in gebruik moeten worden genomen. Het systeem is binnen twee uur na applicatie beloopbaar. Bovendien is het slijtvast, snel te verwerken, goed reinigbaar en niet vergelend. De hoogglanzende coating is verkrijgbaar in verschillende kleurechte RAL-kleuren. Paulich is erg te spreken over Sigmafloor. ‘Het systeem werkt snel en efficiënt. De verwerking van Sigmafloor Rapidcoat 2K Gloss moet je wel goed voorbereiden omdat je tijdtechnisch nauwelijks marge hebt. Met dat aandachtspunt in het achterhoofd is het prima werken met deze coating. Het resultaat is mooi en robuust.’

Sigmafloor omvat behalve innovatieve producten ook begeleiding, van aankoopinformatie tot applicatie. Sigma ondersteunt opdrachtgevers en professionele verwerkers met trainingen, demonstraties en praktische en technische adviezen. Via SigmaClass, www.sigmaclass.nl, biedt Sigma trainingen aan voor deze specifieke  producten. Ook begeleiden applicatiespecialisten van Sigma indien gewenst bij het aanbrengen van Sigmafloor producten tijdens projecten.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht