0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

12 juni 2012

Diepgaande studie brengt kleurkennis samen en verbetert welzijn & functioneren

Diepgaande studie brengt kleurkennis samen en verbetert welzijn & functioneren

12 juni 2012

Doorvlochten Colours of Life studie brengt kleurkennis samen en verbetert welzijn Sigma presenteert eerste Colours of Life kleuradviesboeken

Sigma Coatings presenteert deze maand de eerste twee van in totaal zeven kleuradviesboeken. De uitgaven ‘Verzorgen & Genezen’ en ‘Wonen & Verblijven’ helpen om functionele en belevingsgerichte kleurplannen op te stellen voor bijvoorbeeld ziekenhuis, zorgcentrum, studio en woonhuis. De kleuradviesboeken zijn tot stand gekomen op basis van Sigma’s nieuwe Colours of Life filosofie waarin mens en beleving centraal staan. De filosofie verwoordt de visie van Sigma op kleur in onze leefomgeving, én brengt alle kleurkennis op functioneel, technisch en esthetisch vlak op wetenschappelijke manier samen. Colours of Life geeft bijvoorbeeld inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en kan daarmee het welzijn en het functioneren van de mens in zijn leefomgeving ingrijpend verbeteren.

De nieuwe filosofie is bepaald geen kleurenwaaier. Colours of Life staat voor een bundeling van kennis die werd uitgewerkt in inspirerende kleuradviesboeken. In 2012 en 2013 verschijnen naast de eerdergenoemde uitgaven, de kleuradviesboeken voor vijf andere segmenten, te weten ‘Opgroeien & Leren’, ‘Werken & Functioneren’, ‘Cultuur & Beleven’, ‘Reizen & Ontspannen’ en ‘Herinneren & Afscheid’. Elke levensfase vraagt immers om een ander kleurgebruik.

Sigma verzamelt al jaren informatie over kleur en het effect daarvan op de mens. Twee jaar geleden werd begonnen met het structureel vastleggen van semi-wetenschappelijke kleurinformatie. De samenwerking met onder meer architecten, wetenschappers en kleurspecialisten leverde een schat aan kennis op die zich nu dus laat vertalen in een kleurenfilosofie.
Colours of Life vertrekt niet vanuit kleur als zelfstandig gegeven, maar gaat uit van de mens die zich binnen die kleuren beweegt. De mens is niet gemaakt om altijd binnen te leven, maar ook buiten, in de natuur. Vroeger werd alles in standaard witten en grijstinten geschilderd, maar de natuur biedt kleur, tint en schakering, en stimuleert of brengt juist rust. Sigma is het enige bedrijf ter wereld dat de kleurenfilosofie zo ver heeft doorgevoerd. Vakmensen zijn het gewoon om te praten over de technisch-functionele aspecten van verven. Sigma heeft er een onmisbaar element aan toegevoegd: de mens.
Ook het combineren van kleuren op basis van trends is maar één aspect van kleurtoepassing, aldus Sigma. De nieuwe filosofie raadt schilders, vastgoedbeheerders, architecten, woninginrichters en projectmanagers aan zich af te vragen met welk segment (zorg, onderwijs etc) ze te maken hebben, wat de functie is van die ruimte en welke beleving ze aan die plaats willen meegeven.

Goed kleurgebruik zorgt bijvoorbeeld voor snellere genezing, betere leerprestaties, een hogere productiviteit en groter wooncomfort. Maar welke kleuren of kleurencombinaties werken goed en welke juist niet? Het gaat daarbij niet om kleur als middel op zich, maar om het evenwicht tussen gebouw, omgeving, inrichting, verlichting, kleur en bovenal de mens als gebruiker.

Voor veel meer informatie over alle kleurmaterialen zie https://www.sigma.nl.

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE.(TM)

Sigma Coatings is een van de toonaangevende merken van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen. De omzet voor 2011 bedroeg USD 14,9 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht