0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

04 september 2013

Sigma Colours of Life

Sigma Colours of Life

04 september 2013

Kleurgebruik in de werkomgeving is mede bepalend voor de beleving en kan een positieve rol hebben op de prestaties van de medewerkers. Dat blijkt uit semi-wetenschappelijk onderzoek van Sigma dat is gebundeld in het nieuwe kleuradviesboek Werken & Functioneren. Colours of Life geeft inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en kan, mits op de juiste manier toegepast, het leven en functioneren van mensen sterk verbeteren.

Het kleuradviesboek ‘Werken & Functioneren’ brengt de verschillende functies van ruimten in een werkomgeving in kaart. Voor elke functie wordt vervolgens de vraag gesteld welke beleving hij moet oproepen bij de medewerkers, klanten en andere bezoekers. Op basis daarvan zijn kleurplannen ontwikkeld, inspirerende kleurencombinaties die zijn gebaseerd op de 8 kleurgroepen van Sigma. Alle combinaties zijn met zorg samengesteld door de kleurexperts van Sigma op basis van jarenlange ervaring en professionele kleurkennis.

De kleurencombinaties in het kleuradviesboek zijn te gebruiken als uitgangspunt bij het samenstellen van kleurenpaletten in bestaande en nieuwe ruimten. Ze houden rekening met het totaalplan, de uitstraling van het kantoor en de al in een ruimte aanwezige kleuren. Zo is het uitgangspunt voor de vergaderruimte rust en balans, de presentatieruimte heeft een uitnodigend en stimulerend karakter en de receptie is vriendelijk en kent een duidelijke routing. De voorbeelden in het boek zijn praktijkgericht en komen uit zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Sigma verzamelt al jaren informatie over kleur en het effect ervan op de mens. Het draait om evenwicht tussen situatie, omgeving, gebouw, inrichting, verlichting, kleur en vooral de mens als gebruiker. Sinds 2010 legt Sigma wetenschappelijke gegevens over kleur structureel vast. Samenwerking met onder meer architecten, wetenschappers en kleurspecialisten leverde een schat aan kennis op die zich nu heeft vertaald in Colours of Life. Sigma is het enige bedrijf ter wereld dat de kleurenfilosofie zo ver heeft doorgevoerd. 

Voor veel meer informatie over alle kleurmaterialen zie https://www.sigma.nl/kleur.aspx

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE.(TM)

Sigma Coatings is een van de toonaangevende merken van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 60 landen. De omzet voor 2011 bedroeg USD 14,9 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht