0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

31 januari 2018

Sigma Coatings introduceert nieuw intuïtief kleursysteem en kleur van het jaar

Sigma Coatings introduceert nieuw intuïtief kleursysteem en kleur van het jaar

31 januari 2018

Nieuw bij Sigma Coatings: kleursysteem Voice of Colour
 
Meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren, verzameld in een intuïtief kleursysteem. Dat is Voice of Colour, het nieuwe kleurensysteem van Sigma Coatings. Het systeem is ontwikkeld door de experts van Sigma Coatings, die zich hebben laten inspireren door het gevoel en de emoties die kleur met zich meebrengen. De kleur van 2019 is de uit de collectie afkomstige donkergroene tint Quiet Clearing (PPG1145-7).
 
Voice of Colour is het kleursysteem van PPG voor zowel de professional als de consument wereldwijd, specifiek ontwikkeld voor verfproducten en coatings. In Voice of Colour is de jarenlange ervaring van PPG en Sigma Coatings op het gebied van verf, kleur en trends gebundeld in één intuïtief kleursysteem dat tegemoetkomt aan de kleuruitdagingen van iedere gebruiker.
 
Variëteit aan kleuren
Voice of Colour biedt een uitgebreide variëteit aan kleuren, verdeeld over vijf verschillende collecties. De collecties Off-Whites en Fundamental Neutrals bestaan uit rustige basistinten. De kleuren uit de Creamy & Muted Collection zijn ontworpen om harmonieuze warme kleurcombinaties te maken en in de Pure & Clean Collection zitten de heldere, frisse kleuren. De Harmony Collections zijn kleinere, perfect op elkaar afgestemde trendcollecties.
 
60-30-10-principe
Behorend bij Voice of Colour, introduceert Sigma Coatings ook het 60-30-10-principe. Hiermee is samenstellen van een kleurpalet eenvoudiger geworden. Het principe gaat uit van een palet dat gebaseerd is op drie kleuren, die in verschillende verhoudingen toegepast worden in de ruimte. De basiskleur wordt in ongeveer 60% van de ruimte toegepast en bepaalt de algemene sfeer in de ruimte. 30% van de ruimte wordt opgevuld door een nuancekleur. De finishing touch, een accentkleur, is voor ongeveer 10% aanwezig in de ruimte en maakt het geheel af.
 
Voice of Colour Waaier
Alle kleuren zijn verzameld in de Voice of Colour kleurenwaaier, onder vermelding van een Engelstalige kleurnaam en -nummer. Elke pagina in de waaier bestaat uit zeven tinten die perfect op elkaar aansluiten. Door de intuïtieve indeling van het systeem is het voor de gebruiker eenvoudig om de juiste kleuren voor zijn of haar verfproject te kiezen. De kleurwaaier laat in één oogopslag zien welke sfeer kleuren met zich meebrengen en hoe verschillende kleuren en tinten met elkaar combineren.
 
Quiet Clearing
Dé kleur van 2019 is Quiet Clearing. Een diepe donkergroene tint, die rust en kalmte uitstraalt en de natuur naar binnen brengt. Quiet Clearing functioneert zowel als perfecte luxe basistint voor elke ruimte, maar kan ook heel goed toegepast worden als accentkleur. De kleur van het jaar past volledig in de donkere kleurentrend.
 
Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht