0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Al Sigma klant? Vraag nu een account aan!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

17 oktober 2014

Renovatie watertoren Oostburg

Renovatie watertoren Oostburg

17 oktober 2014

De watertoren in Oostburg is al decennialang hét herkenningspunt van het Zeeuws-Vlaamse dorp Oostburg. Dat heeft alles te maken met het levensgrote kunstwerk dat de toren sinds 1995 siert. Kunstenaar Johnny Beerens uit Oostburg  schilderde het grote werk uit zijn oeuvre onlangs opnieuw. De kunstenaar en Duste Schilderwerken uit Oostburg hebben gebruik gemaakt van Sigma Façade Elastocoat voor de renovatie van de watertoren en het kunstwerk ‘Levensbron’. De verf is onderdeel van een serie gevelverven, Sigma Façade, Sigma Siloxan en Sigma Silicat – die inzetbaar zijn voor gevelonderhoud, nieuwbouw en renovatie. Bijzonder is dat deze gevelverf door kunstschilder Beerens is gebruikt voor artistieke doeleinden. Het kunstwerk symboliseert de wond van Christus, waaruit waterdruppels als bron van leven sijpelen.
Na een kleine twintig jaar was het kunstwerk toe aan een renovatie. Het resultaat van die inspanning is wederom overweldigend. Het kunstwerk ‘Levensbron’ – een muurschildering van gigantische waterdruppels die uit de watertoren lijken te sijpelen ­– is levensecht en van heinde en verre te zien. Net als twintig jaar geleden gebruikte kunstenaar Beerens de Sigma Façade Elastocoat voor de schildering. In deze twintig jaar zijn er zowel op technisch vlak als vanwege wetgeving een aantal aanpassingen aan de Elastocoat doorgevoerd. Hierdoor is  de verf is voor de schilder prettiger te verwerken. Een kunstenaar stelt echter andere eisen aan een verf. Kunstenaar Beerens: ‘De Sigma Façade Elastocoat is specifiek bedoeld voor onderhoud en nieuwbouw. Ik heb echter met deze verf een muurschildering met vloeiende verlopen van licht naar donker en van de ene naar de andere kleur geschilderd. Het kunstwerk is een afspiegeling van de vleeswond op de borst van de gekruisigde Christus.’

De belangrijkste redenen om deze verf toe te passen voor de onderhoudswerkzaamheden zijn de scheuroverbruggende elasticiteit van de verf, zijn weervastheid en de duurzame, glanzende toplaag van het product. Bram Wilhelm, als eigenaar van Duste Schilderwerken verantwoordelijk voor de grondlaag waarop het werk van de kunstenaar prijkt, is onder de indruk van Sigma Façade Elastocoat. ‘Alsof je een elastiekje om de toren spant’, omschrijft hij de schilderervaring.

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht