0
Close

Request password

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

03 augustus 2020

PPG gaat voor grijs met gerecyclede emmers

PPG gaat voor grijs met gerecyclede emmers

03 augustus 2020“Hoe kunnen onze producten en processen onze klanten - en de wereld - helpen om duurzamer te worden?" Dit is een van de belangrijkste zorgen van PPG, een van de wereldleiders in verf en moederbedrijf van verfmerk Sigma Coatings.

Het streven naar efficiënt gebruik van bronnen en het bevorderen van duurzaamheid door de gehele waardeketen heen zitten in het DNA van PPG. Een van de manieren waarop deze visie in de praktijk wordt gebracht, is het besluit om voortaan alle witte kunststof emmers van gerecycled, grijs materiaal te maken.

Het veranderingsproces begon een paar jaar geleden met de introductie van Sigma Air Pure, een luchtzuiverende verf voor binnenwanden gebaseerd op biologische grondstoffen, en Sigma Perfect, een muurverf met Smooth Layer Technology voor een naadloze, streeploze afwerking.

Dankzij de positieve reacties van schilders heeft Sigma Coatings besloten de emmers van het gehele muurverfassortiment te vervangen door emmers gemaakt van Post-Consumer Recycled (PCR = na verbruik gerecycled) materiaal. Dit betekent dat alle witte kunststof emmers met een blauwe deksel worden vervangen door antracietkleurige emmers gemaakt van gerecycled materiaal.


Gerecyclede emmers: productintroductie

De nieuwe verpakking voor bestaande productlijnen zal dit jaar stapsgewijs worden ingevoerd. Behalve aan de kleur zijn de emmers ook herkenbaar aan een PCR-pictogram op de verpakking.Alle PCR-emmers worden grondig getest om de hoge PPG-norm in stand te houden en te passen binnen onze filosofie van het vinden van meer ecologisch verantwoorde manieren voor het omgaan met duurzaamheid en het streven naar verkleining van onze ecologische voetafdruk zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.


Informatie verstrekken over MIT & TiO2

De overstap naar gerecyclede verpakking wordt gecombineerd met een groter verpakkingsproject, waarbij de tekst wordt aangepast om aan de nieuwe EU-voorschriften te voldoen. Deze wijzigingen omvatten het voorschrift betreffende MIT (methylisothiazolinon, gebruikt als een conserveringsmiddel in verf), producten op waterbasis en verplichte informatie over producten die titaniumdioxide (TiO2) bevatten. 

De overstap naar het nieuwe en verbeterde label en ontwerp van de verpakking zal deze zomer in de markt zichtbaar worden.
 

 

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht