0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

24 mei 2012

Colours of Life van Sigma

Colours of Life van Sigma

24 mei 2012


De visie van Sigma op kleur

Sigma Coatings presenteert deze maand de eerste twee van in totaal zeven kleuradviesboeken. De uitgaven ‘Verzorgen & Genezen’ en ‘Wonen & Verblijven’ helpen om functionele en belevingsgerichte kleurplannen op te stellen voor bijvoorbeeld ziekenhuis, zorgcentrum, studio en woonhuis.

De kleuradviesboeken zijn tot stand gekomen op basis van de Colours of Life filosofie van Sigma waarin mens en beleving centraal staan. De filosofie verwoordt de visie van Sigma op kleur in onze leefomgeving, én brengt alle kleurkennis op functioneel, technisch en esthetisch vlak op wetenschappelijke manier samen. Colours of Life geeft bijvoorbeeld inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en kan daarmee het welzijn en het functioneren van de mens in zijn leefomgeving ingrijpend verbeteren.

Zeven segmenten in zeven inspirerende kleuradviesboeken

De nieuwe filosofie is bepaald geen kleurenwaaier. Colours of Life staat voor een bundeling van kennis die werd uitgewerkt in inspirerende kleuradviesboeken. In 2012 en 2013 verschijnen naast de eerdergenoemde uitgaven, de kleuradviesboeken voor vijf andere segmenten, te weten ‘Opgroeien & Leren’, ‘Werken & Functioneren’, ‘Cultuur & Beleven’, ‘Reizen & Ontspannen’ en ‘Herinneren & Afscheid’. Elke levensfase vraagt immers om een ander kleurgebruik.

Kleur en het effect hiervan op de mens

Sigma verzamelt al jaren informatie over kleur en het effect daarvan op de mens. Twee jaar geleden werd begonnen met het structureel vastleggen van semi-wetenschappelijke kleurinformatie. De samenwerking met onder meer architecten, wetenschappers en kleurspecialisten leverde een schat aan kennis op die zich nu dus laat vertalen in een kleurenfilosofie.

Ook het combineren van kleuren op basis van trends is maar één aspect van kleurtoepassing, aldus Sigma. De nieuwe filosofie raadt schilders, vastgoedbeheerders, architecten, woninginrichters en projectmanagers aan zich af te vragen met welk segment (zorg, onderwijs etc) ze te maken hebben, wat de functie is van die ruimte en welke beleving ze aan die plaats willen meegeven.

Goed kleurgebruik zorgt bijvoorbeeld voor snellere genezing, betere leerprestaties, een hogere productiviteit en groter wooncomfort. Maar welke kleuren of kleurencombinaties werken goed en welke juist niet? Het gaat daarbij niet om kleur als middel op zich, maar om het evenwicht tussen gebouw, omgeving, inrichting, verlichting, kleur en bovenal de mens als gebruiker.

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht