0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

24 augustus 2011

PPG wint kort geding

PPG wint kort geding

24 augustus 2011

Maandag 15 augustus heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag in een kort geding twaalf gedaagden (o.a. de Verfkampioen Maastricht-Utrecht-Eindhoven-Tilburg, Simply Outlet, de Ruyterverf) veroordeeld voor het verkopen van inferieure eindproducten met het merk Sigma Coatings, eigendom van PPG Coatings Nederland B.V. (PPG). De rechter verbood de discounters om nog langer inbreuk te maken op de merken van PPG, op straffe van dwangsommen.

Kern van het geschil was dat de discounters deels basisverven, software en kleurenpasta’s uit PPG’s oude verfsysteem gebruikten en op die manier onder het merk Sigma Coatings eindproducten verkocht die niet voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die de wet en PPG stellen. De discounters wekken hiermee ten onrechte de schijn bij consumenten dat zij Sigma Coatings verf kunnen kopen die aan alle kwaliteitseisen en productienormen van PPG voldoen. Door PPG werd aangetoond dat het inferieure verf betrof en dat milieu- en kwaliteitsregels niet in acht werden genomen. Door het handelen van de discounters werd het kwaliteitsmerk Sigma Coatings ernstig beschadigd.

PPG levert sinds jaar en dag verfsystemen aan haar wederverkopers zoals ook onder het merk Sigma Coatings. Hierdoor kan het Sigma Coatings eindproduct ter plaatse worden bereid in overeenstemming met de wensen van de klant.

PPG is verheugd met deze uitspraak omdat hiermee wordt bevestigd dat de zeer aanzienlijke investeringen die zij pleegt om de kwaliteit van haar verven te verbeteren niet tevergeefs zijn. PPG accepteert niet dat producten worden verhandeld onder haar merken die niet overeenstemmen met haar kwaliteitsnormen en de door PPG voorgeschreven productieprocessen. Door deze uitspraak komt aan de misleiding van de consument een einde.

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht