0
Close

Wachtwoord vergeten

Registreer nu & bestel ook online!

Bent u al klant bij Sigma? Registeer u dan nu ook voor bestellen via de Sigma webshop. U houdt dezelfde prijzen en condities. Nog geen klant bij Sigma? Meldt u dan aan en profiteer ook!
  • Uw bestellingen gratis bezorgd bij uw bedrijf of op de locatie van uw klus.
  • Uw bestellingen makkelijk en snel afhalen op het Sigma Service Center.
  • Ruim webshop assortiment: alle professionele verven & verfbenodigdheden voor uw klus of project.
Eerst meer weten
Registreer!

Sigma Trendkleuren 2016


Centrale thema's in het trendverhaal 2016 zijn verandering, vernieuwing en ontdekking. Het draait allemaal om uitdagingen die op ons afkomen in deze snel veranderende wereld.
In de verschillende reacties op deze uitdagingen erkent PPG dit jaar 4 grote stromingen. Thema’s die elk op hun manier een antwoord geven op de uitdagingen die de snel veranderende wereld met zich mee brengt.

Paradise Found werd door PPG gekozen als trendkleur van het jaar. De kleur werd door Sigma vertaald naar S 4010-G10Y. Deze zachte, vergrijsde, groene kleur is geïntegreerd in het pallet Warme geborgenheid maar kan perfect gebruikt worden in combinatie met kleuren uit de andere 3 kleurenpaletten. 
 

Rustige elegantie

Dit palet creëert een sfeer van comfort en rust. Het komt vanuit de groeiende belangstelling van de consument in het vinden van een plek, weg van de realiteit. Verwassen roze, paarse, blauwe en groene pasteltinten kenmerken dit thema en worden versterkt door donkere, gedempte kleuren. Dromerig, intiem en vredevol zijn de bouwstenen van dit thema.

Energieke natuur

Een kleurenpalet dat staat voor een uniek karakter en diversiteit. Imperfectie domineert doordat de tinten afwijken van traditionele, zuivere kleuren. Geïnspireerd op de natuur, maar tegelijk met een zachte bohemian stijl, biedt deze kleurbeleving zowel gemak als elegantie in een modern interieur.
 

Warme geborgenheid

Een donker, stevig concept. Vertrokken vanuit het verlangen naar veiligheid bestaat dit thema uit donkere natuurkleuren. Het effect? Een beschermend, krachtig gevoel. Diep rood, bruin, blauw en groen brengen energie en esthetiek samen.

 

Krachtig optimisme

Dit kleurenpalet voor sociale, expressieve karakters haalt zijn inspiratie uit de late jaren 1970, bekend van disco en innovatieve ideeën. Niet voor niets scheppen de typerende verzadigde regenboogkleuren een futuristisch karakter en extreme expressie. Tegelijk brengen witte tinten licht en evenwicht in het palet.Trendkleur_2016-2017_320_320.jpgDe trendkleur van het jaar – S 4010-G10Y – komt uit dit kleurthema. Het is een zachte, gedempte groene kleur uit dit thema die ook perfect gebruikt kan worden in de 3 andere thema’s.

Tip:Extra snelle toegang tot Sigma met web app
Kijk hier hoe u dit instelt. Verberg dit bericht